Στήνουν τις κάμερες στις ουρές της ταλαιπωρίας, για να κερδοσκοπήσουν επί του πόνου και της απελπισίας των γερόντων. Αφιέρωσαν -όλα τα κανάλια μαζί- οκτώ λεπτά στη συγκέντρωση του Όχι και σαράντα επτά λεπτά στη συγκέντρωση του Ναι. Πρόβαλαν κατά κόρον τις δηλώσεις του Ρουβά, του Ψινάκη, του Αθερίδη υπέρ του Ναι και έθαψαν το Όχι του Μίκη, του Γαβρά, του Μικρούτσικου. Έδωσαν πέντε λεπτά στο Ναι του Κώστα Μητσοτάκη και ούτε μισό δευτερόλεπτο στο Όχι του Μανώλη Γλέζου.
Αποθεώνουν τον κάθε τυχάρπαστο οικονομολόγο και αγνοούν τους νομπελίστες, τον Στίγκλιτς και τον Κρούγκμαν. Κατρακύλησαν στα έσχατα της ξεφτίλας, έβαλαν τον Ευαγγελάτο να πει στην κάμερα ότι οι εργαζόμενοι του Μega δεν πληρώθηκαν για τον Ιούλιο. Οι πλουσιότεροι της Ελλάδας, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν έναν μισθό. Να κάνουν e-banking, να βάλουν στην τράπεζα τον μισθό του Πρετεντέρη, να κουβαληθεί πεντακόσιες φορές στο ΑΤΜ για να πάρει πενηντάρικα.
Αυτό που ζούμε από το πρωί της Δευτέρας είναι υπερβολικό ακόμη και για την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, την πιο διαπλεκόμενη, την πιο διεφθαρμένη, την πιο αγράμματη, την πιο φτωχομπινεδιάρικη τηλεόραση ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν είναι προπαγάνδα αυτό που ζούμε, είναι μίσος, είναι άφρισμα, είναι νταμάκι. Δεν τους νοιάζει το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τους νοιάζει το τομάρι τους, αυτό πολεμούν να σώσουν οι μιντιάρχες και οι ορντινάντσες τους. Πολεμούν στην κυριολεξία.
Το Ναι είναι χρυσάφι για τους καναλάρχες, αξίζει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων. Αν κερδίσουν το δημοψήφισμα, δεν θα πληρώσουν για να πάρουν τις άδειες, δεν θα πληρώσουν τα τέλη των συχνοτήτων, δεν θα πληρώσουν φόρο για τις διαφημίσεις, δεν θα πληρώσουν για τα ηλεκτρονικά καζίνα που έχουν στήσει οι γόνοι τους. Αν υπερισχύσει το Ναι, δεν θα μάθουμε ποτέ πως δόθηκαν στους ομίλους τα θαλασσοδάνεια των 150 εκατομμυρίων του μνημονιακού παρελθόντος ούτε πώς θα δοθούν τα δάνεια του μνημονιακού μέλλοντος. Και προφανώς δεν θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς, ούτε αυτοί που ζήτησαν τα δάνεια ούτε αυτοί που τα έδωσαν.
Το Ναι στο δημοψήφισμα θα δώσει πασαπόρτι στους μιντιάρχες και τις ορντινάντσες τους, ώστε να γίνουν εντελώς ασύδοτοι, θα γίνει το ξίφος με το οποίο θα πάρουν αιματηρή εκδίκηση από εκείνους που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Το Ναι στο δημοψήφισμα είναι Ναι στον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη, τον Κυριακού, τον Κοντομηνά, τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Ευαγγελάτο, τη Στάη, τη Χούκλη, την Κοσιώνη, τον Μπογδάνο, τον Παπαχελά, τον Πορτοσάλτε, τον Τράγκα, τον Παπαδημητρίου.
Συγγνώμη που αράδιασα, ενδεχομένως εν ώρα φαγητού, αυτά τα δύσοσμα ονόματα, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να τα λησμονήσετε όταν βρεθείτε πάνω από την κάλπη.
Πηγή: Ανανδρανιστάκης Γιώργος - H AYΓΗ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ