Thumbnail
ΟΛΜΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - Η βάρβαρη πολιτική τους θα ανατραπεί! 

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στους δήμους, σχολικοί φύλακες και γιατροί του ΕΟΠΥΥ χάνουν τη δουλειά τους σήμερα με το τέχνασμα της διαθεσιμότητας

'Υστερα από 103 χρόνια!

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι δηλωτική


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας αταλάντευτα τις καταστροφικές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά σήμερα, με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση ενός εγκλήματος ενάντια στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Προχωρά στις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι για την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση των στόχων των βάρβαρων μνημονίων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι του παζλ των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για το 2013-2014. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε νέα προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η αναλγησία και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Παιδείας, που ενώ δήλωναν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, έσπευσαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης υλοποιώντας, σαν έτοιμοι από καιρό, αυτό που από την αρχή είχαν συμφωνήσει να κάνουν.

Για μας, για το κίνημα των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, τίποτα από αυτά δεν θεωρείται τετελεσμένο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένοι τομείς-ειδικότητες στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να σπουδάζουν στα αντικείμενα που επιλέγουν οι ίδιοι και όχι σε αυτά που επιβάλλουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ


Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr

[email protected]

Αθήνα, 21/3/2014

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Πότε θα πληρωθούν το 15νθήμερο οι μόνιμοι και το μηνιάτικο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Κλειστά σχολεία
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;
H επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια για όλους, καθώς μια μερίδα μαθητών στην Αττική αλλά και στην επαρχία θα απολαύσει μια...
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;