Yπέρ της αποχώρησης χωρών από την Ευρωζώνη τάσσεται η Capital Economics, υποστηρίζοντας πως, αν συμβεί αυτό, η ευρωπαϊκή οικονομία θα επιστρέψει στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
Όπως εξηγεί ογενικός διευθυντής της Capital Economics, Roger Bootle, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας συνεχίζουν να «πνίγουν» τις χώρες της αδύναμης περιφέρειας, ενώ την ίδια ώρα η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών της Ευρωζώνης δεν έχει σημειώσει αισθητή βελτίωση.
«Το βασικό σενάριο της Capital Economics προβλέπει πως θα υπάρξουν νέες, μαζικές χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη», προειδοποιεί ο Bootle
«Εάν μου πείτε πως αρκετές χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, τότε εγώ θα προέβλεπα μεγαλύτερη ανάπτυξη όχι μόνο για την Ευρωζώνη, αλλά ακόμη και για τη Μεγάλη Βρετανία», σπεύδει να διαμηνύσει ο Bootle.
Ποια ευρωπαϊκή χώρα όμως ανησυχεί περισσότερο τον Bootle; «Ανησυχώ πολύ περισσότερο για την Ιταλία, παρά για την Ελλάδα. Το ιταλικό ΑΕΠ ανήλθε στα 2 τρις ευρώ το 2012... Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη χώρα...».
greekmoney.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom