Thumbnail
Τουλάχιστον 525 νεκροί χθες στην Αίγυπτο - Φωτογραφίες

Τουλάχιστον 525 νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός των χθεσινών ταραχών στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

H ιστοσελίδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, επικαλούμενη τον εκπρόσωπό της Αχμεντ Αρέφ, αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περίπου 2.600.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι νεκροί είναι περισσότεροι από τον επίσημο απολογισμό, καθώς το υπουργείο Υγείας αναφέρει συνήθως μόνο τα πτώματα που έχουν περάσει από νοσοκομεία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πορεία στο Κάιρο σήμερα, μια ημέρα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τα μέλη τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

Πορεία διοργάνωσαν την Πέμπτη στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων, διαμαρτυρόμενοι για τα αιματηρά επεισόδια.

«Θα επιστρέψουμε ξανά για χάρη των μαρτύρων μας», φώναζαν οι διαδηλωτές.

 

Magnify Image



Στο μεταξύ, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα πως τα πτώματα περισσότερων από 250 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια, βρίσκονται σε ένα τέμενος στο βορειοανατολικό Κάιρο και έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται σειρές πτωμάτων τυλιγμένων σε λευκά σάβανα.

Magnify Image

Διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν εν τω μεταξύ στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί σε ολόκληρη την Αίγυπτο καθώς οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αντέδρασαν οργισμένα στις αιματηρές εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα στρατόπεδα καθιστικής διαμαρτυρίας.

 

Magnify Image

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τα «στρατόπεδα» καθιστικής διαμαρτυρίας οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Μόρσι σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν η ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Masry Al-Youm και η κρατική Al-Ahram.

 

Magnify Image
Υπενθυμίζεται ότι από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης όλη η χώρα τελεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση της μεταβατικής προεδρίας, η οποία παράλληλα ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, από τις 7 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί (τοπική ώρα, 20:00 και 07:00 στην Ελλάδα) οι Αρχές επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κάιρο και σε άλλες 11 επαρχίες της χώρας. Το μέτρο ισχύει μέχρι νεοτέρας σε επαρχίες με αστικά κέντρα, μεταξύ άλλων την Αλεξάνδρεια και την Ισμαηλίγια, αλλά και σε όλο το εύφλεκτο τις τελευταίες εβδομάδες Σινά.

Magnify Image

«Όποιος παραβιάσει την εντολή αυτή θα φυλακιστεί», προστίθεται στην ανακοίνωση, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις του στρατού.

Στο μεταξύ, στους στρατιωτικούς εισαγγελείς παρέπεμψαν οι αιγυπτιακές αρχές 84 άτομα από την πόλη του Σουέζ, στα οποία περιλαμβάνονται μέλη και οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων, με κατηγορίες για φόνο και πυρπόληση εκκλησιών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν πανελλαδικά»
Σοφία Ζαχαράκη: «Χιλιάδες διαδραστικοί πίνακες και σετ ρομποτικής τοποθετούνται ήδη στα σχολεία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν πανελλαδικά»
Τέμπη: Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της Πυροσβεστικής - «Δεν υπάρχουν ίχνη καύσης»
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της ΔΑΕΕ – Χωρίς ίχνη καύσης η εμπορική αμαξοστοιχία
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της Πυροσβεστικής - «Δεν υπάρχουν ίχνη καύσης»
Μητσοτάκης στο ΑΠΘ: Υπογραφή μνημονίου Συνεργασίας
ΑΠΘ: Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Έδρας «Αρχαία Ελληνική Ιστορία: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Εποχή του»
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Έδρας «Αρχαία Ελληνική Ιστορία: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η...
ΑΠΘ: Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Έδρας «Αρχαία Ελληνική Ιστορία: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Εποχή του»