Πανελλήνιες

Πανελλήνιες 2026: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Αγγλικά

Πανελλαδικές - πανελλήνιες 2026
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δείτε πρώτοι στο alfavita τα θέματα στην Αγγλική Γλώσσα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026

Σήμερα Τρίτη, 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026 από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) εξετάστηκαν στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών.

O κύκλος των γραπτών δοκιμασιών στα ειδικά μαθήματα πρόκειται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου με την εξέταση των Ισπανικών.

Παράλληλα με τις γραπτές δοκιμασίες, σε εξέλιξη θα βρίσκεται και η διαδικασία για τους υποψηφίους των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις καθώς και τα πρακτικά αγωνίσματα (δοκιμασίες) για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Δείτε σε λίγο στο alfavita.gr τα θέματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις:

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Αγγλική Γλώσσα 

Δείτε ΕΔΩ προτεινόμενες απαντήσεις στα Αγγλικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2025 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

  • Τρίτη 16 Ιουνίου: Αγγλικά (Έναρξη στις 10:00 π.μ.)
  • Τετάρτη 17 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)
  • Πέμπτη 18 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)
  • Παρασκευή 19 Ιουνίου: Γερμανικά (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)
  • Σάββατο 20 Ιουνίου: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία (Έναρξη στις 10:00 π.μ.)
  • Δευτέρα 22 Ιουνίου: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)
  • Τρίτη 23 Ιουνίου: Γαλλικά (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)
  • Τετάρτη 24 Ιουνίου: Ιταλικά (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)
  • Πέμπτη 25 Ιουνίου: Ισπανικά (Έναρξη στις 08:30 π.μ.)

Ωράριο προσέλευσης και χρονική διάρκεια ανά μάθημα

Για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα έγκαιρα. Συγκεκριμένα, η άφιξη πρέπει να γίνεται έως τις 08:00 π.μ. για όσα μαθήματα η εξέταση ξεκινά στις 08:30 π.μ., και έως τις 09:30 π.μ. για τις δοκιμασίες που έχουν ως ώρα έναρξης τις 10:00 π.μ.

Αναφορικά με τον χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές επάνω στα θρανία, αυτός ποικίλλει ανάλογα με το αντικείμενο:

  1. Για τις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) η διάρκεια είναι 3 ώρες.
  2. Για το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο προβλέπεται η μεγαλύτερη διάρκεια, η οποία φτάνει τις 6 ώρες.
  3. Το μάθημα της Μουσικής Αντίληψης, Θεωρίας και Αρμονίας θα διαρκέσει 3 ώρες και 30 λεπτά.
  4. Η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία αποτελεί εξαίρεση, καθώς πρόκειται για ατομική εξέταση που διαρκεί από 4 έως 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο.

Όσον αφορά τη χωροταξική κατανομή των μαθητών, ειδικά για το μαζικό μάθημα των Αγγλικών, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα. Αυτές οι μονάδες έχουν ήδη καθοριστεί και οριστεί με σχετικές αποφάσεις από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πανελλήνιες