Πανελλαδικές
Καμπανάκι αποτυχίας στις Πανελλαδικές: Τα μαθήματα με τις καλύτερες και τις χειρότερες βαθμολογίες

Δυσοίωνη εικόνα καταγράφηκε στις περσινές βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τα ποσοστά αποτυχίας σε βασικά μαθήματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για υπερβολική δυσκολία στα θέματα. Οι επιδόσεις των υποψηφίων σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά φανερώνουν γενικευμένη καθίζηση, προκαλώντας προβληματισμό σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Φυσική: Σχεδόν 6 στους 10 υποψηφίους (ποσοστό 58,95%) απέτυχαν να ξεπεράσουν τη βάση. Συνολικά 15.949 μαθητές βαθμολογήθηκαν με κάτω από 10, ενώ μόλις 7,23% κατάφεραν να αγγίξουν την κορυφή με βαθμούς μεταξύ 18 και 20.

Ιστορία: Η εικόνα είναι αντίστοιχα απογοητευτική, με 59,87% των υποψηφίων (περίπου 11.979 μαθητές) να μένουν κάτω από τη βάση. Οι αριστούχοι περιορίστηκαν στο 10,85%.

Μαθηματικά: Το μάθημα-«καρμανιόλα» για ακόμη μια χρονιά, με 58,37% των υποψηφίων – δηλαδή 23.686 μαθητές – να σημειώνουν βαθμούς κάτω του 10. Το ποσοστό των υψηλόβαθμων επιδόσεων (18-20) έφτασε μετά βίας το 4,59%.

Τα στατιστικά επιβεβαιώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν μετά τις εξετάσεις για «θέματα υπερπαραγωγή» και υπέρμετρα αυξημένο βαθμό δυσκολίας, ειδικά στη Φυσική. Η συζήτηση για την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής της φιλοσοφίας των θεμάτων και της γενικότερης κατεύθυνσης του εξεταστικού συστήματος αναζωπυρώνεται.

Οι πίνακες

πινακας1

 ΕΔΩ ο πίνακας με τις αναλυτικές βαθμολογίες

Σε ποια μαθήματα είχαμε τους περισσότερους αριστούχους και σε ποια τους λιγότερους το 2024

Στο 1ο ΕΠ είχαμε το 2024 ελαφρώς λιγότερους ΓΛΩ & ΛΟ από το 2023 , στα   Αρχαία τους μισούς, στην Ιστορία 15% λιγότερους  και ελαφρά περισσότερους στα Λατινικά

Στο 2ο ΕΠ είχαμε  το 2024 ελαφρώς λιγότερους ΓΛΩ & ΛΟ από το 2023 , στη Φυσική τους μισούς, Χημεία περισσότερους και Μαθηματικά 35% λιγότερους

Στο 3ο ΕΠ είχαμε το 2024 ελαφρώς λιγότερους ΓΛΩ & ΛΟ από το 2023, στη Φυσική του μισούς, Χημεία περισσότερους και Βιολογία 45% περισσότερους.

Στο 4ο ΕΠ είχαμε το 2024 σχεδόν τα ίδια σε ΓΛΩ & ΛΟ με το 2023, Μαθηματικά τους μισούς, Πληροφορική ελαφρά περισσότερους και Οικονομία 25% περισσότερους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποκτά τη δική του ψηφιακή φωνή
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Ο μαθητής Μάκης Διονυσόπουλος
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο
Ραγίζει καρδιές ο τραγικός θάνατος του αριστούχου μαθητή και πρωταθλητή beach volley Μάκη Διονυσόπουλου
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο