PANELLINIES
«Το υπουργείο Παιδείας έχει την απόλυτη ευθύνη για τη «σφαγή» των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις», τονίζει η ΚΝΕ

Για τη «σφαγή» των θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024, τοποθετείται μέσω ανακοίνωσής της η ΚΝΕ, τονίζοντας πως το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχει «την απόλυτη ευθύνη».

Παράλληλα, προσθέτει πως «τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ιδιαίτερα στη Φυσική, αλλά και στην Ιστορία, έχουν προκαλέσει δικαίως οργή στους μαθητές και τις οικογένειές τους, συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι σε συνέχεια των θεμάτων της Βιολογίας και των Μαθηματικών, θέματα με ασάφειες και προβλήματα ως προς τις αποδεκτές απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται πως η Ενωση Ελλήνων Φυσικών «άδειασε» την ΚΕΕ για τα θέματα που επέπλεξε χτες στη Φυσική των πανελλαδικών εξετάσεων 2024!

Η ΕΕΦ έκανε  λόγο για θέματα «υπερπαραγωγή» που τρομοκρατούν τους μαθητές, ενώ τα μέλη της δηλώνουν ότι αισθάνθηκαν έκπληξη και απογοήτευση.

Αρκετά παράπονα έχουν προκαλέσει τα θέματα της Ιστορίας των ΓΕΛ, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024, που θεωρούνται τα πιο απαιτητικά των τελευταίων ετών!

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ τα θέματα ήταν  απαιτητικά, για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, εξέταζαν μεγάλο εύρος της ύλης και αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη και τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Επιπροσθέτως, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων επέλεξε στις φετινές εξετάσεις των Μαθηματικών - ΕΠΑΛ το θέμα Γ3 στο οποίο διαπιστώθηκε πρόβλημα από τη Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Στη Βιολογία επίσης υπήρξαν αντιδράσεις. Διαφωνία για την επίλυση του θέματος Δ1 της Βιολογίας που προτείνει η ΚΕΕ στις Πανελλαδικές 2024, εξέφρασαν με επιστολή τους 17 καθηγητές Βιολογίας

Οπως ανέφεραν,  στο συγκεκριμένο ερώτημα υπάρχουν δύο επιστημονικά ορθές απαντήσεις, από τις οποίες όμως η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων κάνει αποδεκτή μόνο τη μία. 

Αναλυτικά

Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ιδιαίτερα στη Φυσική, αλλά και στην Ιστορία, έχουν προκαλέσει δικαίως οργή στους μαθητές και τις οικογένειές τους, συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι σε συνέχεια των θεμάτων της Βιολογίας και των Μαθηματικών, θέματα με ασάφειες και προβλήματα ως προς τις αποδεκτές απαντήσεις. 

Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, σε συνθήκες καύσωνα, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών, σε θέματα που, όπως εκτιμούν επιστημονικές ενώσεις και εκπαιδευτικοί, ήθελαν πάνω από 4 ώρες για να απαντηθούν από έναν καλά προετοιμασμένο μαθητή. 

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή τέτοιων θεμάτων, που μάλλον μόνο τυχαία δεν είναι. Άλλωστε, πώς θα βρεθεί η “περιζήτητη” πελατεία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αν όχι από τα χιλιάδες παιδιά που, εν μέσω Τράπεζας Θεμάτων, Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και “πετσοκόμματος” στα θέματα των εξετάσεων, μένουν εκτός των Δημοσίων; Πώς θα προχωρήσουν τα νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για “πανελλαδικού τύπου” εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου μέσω του Εθνικού Απολυτηρίου; Ήδη, τους έχει ανοίξει η όρεξη, αλλά θα τους κοπεί γρήγορα από τους αγώνες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλου του λαού, όπως και σε τόσα άλλα...

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπ. Παιδείας πως “τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων, κρατούν το μέλλον στα χέρια τους. Με τον συλλογικό τους αγώνα και την ατομική τους προσπάθεια θα κατακτήσουν το μέλλον και τη ζωή που τους αξίζει. 

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»