αγχος εξετάσεων
Η εκτίμηση είναι ότι το ποσοστό που των γραπτών κάτω από τη βάση αναμένεται να είναι αρκετά πάνω από 50% στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ενώ το ποσοστό των άριστων γραπτών (18-20) αναμένεται κάτω από 10%. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση αναμένεται στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών​​​​​​​ Υγείας!

Με μια ανακοίνωση που δεν μασάει τα λόγια της και εκφράζει τις σκέψεις χιλιάδων υποψηφίων η Ενωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) «αδειάζει» την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για τα θέματα που επέλεξε σήμερα στη Φυσική των πανελλαδικών εξετάσεων 2024!

Η ΕΕΦ κάνει λόγο για θέματα «υπερπαραγωγή» που τρομοκρατούν τους μαθητές, ενώ τα μέλη της δηλώνουν ότι αισθάνθηκαν έκπληξη και απογοήτευση!

Η ΕΕΦ σημειώνει:ι θεματοδότριες/θεματοδότες δεν φαίνεται να ενστερνίζονται την αποφυγή των λεγόμενων «υπερπαραγωγών», οι οποίες τρομοκρατούν τα παιδιά, τα απομακρύνουν από το γνωστικό αντικείμενο και απέχουν πολύ από τις οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος. Έτσι, απαξιώνεται η διδασκαλία του μαθήματος στο δημόσιο Σχολείο και ο σεβασμός στους συντελεστές του".

Το alfavita.gr ήρθε σε επικοινωνία με έμπειρους φυσικούς Λυκείου που βαθμολογούν χρόνια γραπτά των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι φέτος θα έχουμε μεγάλη πτώση των βαθμολογιών. Η εκτίμηση είναι ότι το ποσοστό που των γραπτών κάτω από τη βάση αναμένεται να είναι αρκετά πάνω από 50% στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ενώ το ποσοστό των άριστων γραπτών (18-20) αναμένεται κάτω από 10%. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση αναμένεται στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας!

Σχολιάζοντας τα θέματα που «έπεσαν» στο Action 25, ο Πύρος Δαμιανός, Φυσικός και μέλος ΟΕΦΕ, είπε: «Σήμερα για τη Φυσική ήταν μια άτυχη μέρα για τη θεματοδοσία. Τα θέματα ήταν απίστευτα πολλά».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια επιτροπή αποφασίζει για το πλήθος και τον «όγκο» των θεμάτων, απάντησε: «Υπάρχει επιτροπή του Υπουργείου που δεν ανακοινώνεται, δεν ξέρουμε, δεν το μαθαίνουμε ποτέ».

«Αδιάβατα» τα θέματα στη Φυσική

«Αν τα πάρουμε ένα-ένα, είναι όλα βατά, συζητήσιμα. Ο συνδυασμός τους όμως είναι ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα», εκτίμησε ο ειδικός για τον λόγο που τα θέματα ήταν δυσπρόσιτα.

«Όταν ένας έμπειρος καθηγητής θέλει πάνω από δύο ώρες για να το απαντήσει έτσι όπως πρέπει, ένας διαβασμένος μαθητής θέλει πάνω από τέσσερις ώρες», υπογράμμισε.

«Φταίνε αποκλειστικά οι θεματοδότες για αυτά τα θέματα. Έβαλαν μικρές "παγίδες", συνεπώς ο μαθητής έπρεπε να είναι προσεκτικός σε κάθε λέξη που διάβαζε και να απαντήσει πάρα πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον λόγο που διαμορφώθηκαν έτσι τα θέματα, ο κ. Δαμιανός είπε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον λύτη της επιτροπής σε πόση ώρα έκανε. Δεν ξέρω τους ανθρώπους που αποφασίζουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δάσκαλοι
Καταγγελίες για στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας
Σχολεία σε εξάρτηση από τη δημοτική αρχή μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών
Καταγγελίες για στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας
δημόσιο
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Τι αλλάζει με το άρθρο 21 του νόμου 5270/2026 – Το νέο πλαίσιο μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ
Τι αλλάζει στην πράξη για τους υπαλλήλους - Πότε τίθεται πλέον υπάλληλος σε αυτοδίκαιη αργία λόγω ποινής
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Τι αλλάζει με το άρθρο 21 του νόμου 5270/2026 – Το νέο πλαίσιο μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ
καλοριφερ
Χωρίς θέρμανση και υποδομές τα σχολεία – Αντιδράσεις για τις απαιτήσεις τηλεκπαίδευσης λόγω κακοκαιρίας από εκπαιδευτικούς
Ελλείψεις, κενά και υποχρηματοδότηση - Στο προσκήνιο η σχολική πραγματικότητα στον Πειραιά
Χωρίς θέρμανση και υποδομές τα σχολεία – Αντιδράσεις για τις απαιτήσεις τηλεκπαίδευσης λόγω κακοκαιρίας από εκπαιδευτικούς
foto_education_pencils_blue.jpg
Υπερωρίες και μετακινήσεις εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη
Καθηγητές σε… μαραθώνιο υπερωριών: Κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενάντια στις αδικίες
Υπερωρίες και μετακινήσεις εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη