Πανελλήνιες 2022: Εγκύκλιος για την επίδειξη των γραπτών
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Εγκύκλιο για την επίδειξη των γραπτών  δοκιμίων εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για την επίδειξη των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι αιτήσεις των υποψηφίων οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους υποβάλλονται από τους ίδιους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, κάθε χρόνο, αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους κατά το οποίο οι υποψήφιοι πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το σχολείο όπου κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν οι εν λόγω υποψήφιοι.

Τα παράβολα

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-Παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» και κωδικό παραβόλου «1389», ποσού 50 (πενήντα) ευρώ, για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και κωδικό «1390», ποσού 80 (ογδόντα) ευρώ, για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο.

Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων.

Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2022 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.

Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών δοκιμίων Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά Μαθήματα) καθώς και του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ, όπου οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους σε χρονικό διάστημα το οποίο θα καθορίζεται έπειτα από συνεννόηση με τη σχετική υπηρεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλοπή
Το νέο τέχνασμα κλεφτών με πινακίδες που εξαπλώνεται στην Ευρώπη – Ποιοι οδηγοί μπαίνουν στο στόχαστρο
Πώς λειτουργεί η απάτη, πού καταγράφεται και τι συστήνει η αστυνομία για να αποφύγετε την παγίδα
Το νέο τέχνασμα κλεφτών με πινακίδες που εξαπλώνεται στην Ευρώπη – Ποιοι οδηγοί μπαίνουν στο στόχαστρο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών - Χιλιάδες αποχωρήσεις
Σε κάθε περίπτωση και επειδή το 2026 αναμένεται να είναι ένα έτος με πολλές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν κάνει...
Από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών - Χιλιάδες αποχωρήσεις
αυτοκίνητο
Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΚΤΕΟ: Αλλάζει ριζικά ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων στην Ευρώπη
Νέα συστήματα AI εντοπίζουν φθορές και βλάβες που μέχρι σήμερα περνούσαν απαρατήρητες – Αυστηρότερα κριτήρια, περισσότερα «κόψιματα»
Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΚΤΕΟ: Αλλάζει ριζικά ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων στην Ευρώπη