Σπούδασε Νομική και Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Σπούδασε στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, και απέκτησε επαγγελματικά δικαιώματα δικηγόρου και φαρμακοποιού στην Ελλάδα

Ένα μεγάλο κομμάτι των μαθητών της Γ΄ Λυκείου έδωσε μία μεγάλη εξεταστική μάχη φέτος για να περάσει σε κάποια από τις Σχολές Νομικής ή Φαρμακευτικής της Ελλάδας ώστε να αποκτήσει δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος.

Παράλληλα αρκετοί σκέφτονται να σπουδάσουν σε αντίστοιχα τμήματα στο εξωτερικό λαμβάνοντας υπόψη από την μία την ποιότητα και από την άλλη πως το κόστος για να μείνουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας είναι το ίδιο με το να πάνε για παράδειγμα στην Κύπρο όπου και εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ευρώπης μιλάει Ελληνικά

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, πρωτοπόρο στον κόσμο με συνεργασίες με διεθνή κορυφαία πανεπιστήμια αποτελεί την επιλογή πολλών αποφοίτων των Γενικών Λυκείων για τη συνέχεια των σπουδών τους. Το τμήμα Νομικής και το Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν.Λευκωσίας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο παρέχοντας όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα για τους Έλληνες φοιτητές

Οι καλύτερες εστίες στην Ευρώπη

Όσοι επιλέξουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχουν την ευκαιρία να μείνουν και στις καλύτερες εστίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη - Δείτε εδώ

Ιδιαίτερα σε μία περίοδοδο όπου η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν μια σωστή επιλογή σπουδών, προσελκύονται από την ιδέα να επιλέξουν αυτό που θέλουν να σπουδάσουν και περίπου με το ίδιο κόστος αν σπούδαζαν στην επαρχία. Και αυτό σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα.

Σπούδασε Φαρμακευτική

Η απόκτηση του τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική επιτυγχάνεται μετά από πενταετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένας χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης (Preregistration Training Year) στην πρακτική της φαρμακευτικής. Ο χρόνος της πρακτικής άσκησης είναι άνευ πληρωμής διδάκτρων και απαιτείται η περάτωσή του προκειμένου να μπορέσει ο υποψήφιος να αιτηθεί την εγγραφή του ως επαγγελματίας φαρμακοποιός στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Η επαγγελματική άδεια μεταφέρεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα εδώ και στείλτε αίτηση ενδιαφέροντος

Σπούδασε Νομική

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει πτυχίο νομικής το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο μαθημάτων τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο για σκοπούς επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων του, ως και από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Επίσης, διατηρεί ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Μετά την απόκτηση του Πτυχίου Νομικής οι απόφοιτοί μπορούν να εγγραφούν για άσκηση τόσο στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας όσο και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και σύμφωνα πάντα με το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Δείτε περισσότερα εδώ και στείλτε αίτηση ενδιαφέροντος

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Οι καλύτερες φοιτητικές εστίες στην Ευρώπη

Πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προχώρησε στην δημιουργία ίσως των καλύτερων φοιτητικών εστιών στην Ευρώπη. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει ένα από τα καλύτερα προπτυχιακά προγράμματα στην Φαρμακευτική αλλά και στη Νομική ως εναλλακτική για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών αλλά και σίγουρο δρόμο προς την επαγγελματική αποκατάσταση.

σχετικά άρθρα