ινδονησια
Η ιστορία της Karolina Krzyzak προειδοποιεί για τους κινδύνους όταν οι διατροφικές τάσεις συνδυάζονται με ψυχικές διαταραχές

Το ταξίδι στο Μπαλί, που η Karolina Krzyzak ονειρευόταν από καιρό, κατέληξε σε θλίψη και ανείπωτη τραγωδία. Η 27χρονη φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο του Leeds, με καταγωγή από την Πολωνία, βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο της, έχοντας ακολουθήσει για μήνες μια ακραία δίαιτα βασισμένη αποκλειστικά σε φρούτα.

Η Karolina είχε ασπαστεί τον φρουταριανισμό, μια τάση που προωθούν κάποιοι influencers και life coaches στο διαδίκτυο, πιστεύοντας ότι η κατανάλωση μόνο ωμών φρούτων θα καθάριζε σώμα και πνεύμα. Ωστόσο, το ιστορικό της με διατροφικές και ψυχικές διαταραχές έκανε την κατάσταση επικίνδυνη, με αποτέλεσμα η ακολουθία αυτής της διατροφής να εξελιχθεί σε ασιτία.

Στα social media, η Karolina μοιραζόταν εικόνες με μούρα, φρούτα του δράκου και άλλες δημιουργίες, κερδίζοντας κοπλιμέντα για την αδύνατη σιλουέτα της αντί για πραγματική φροντίδα. Όταν εντοπίστηκε στο Μπαλί, ζύγιζε μόλις 22 κιλά, φέροντας εμφανή σημάδια σοβαρής ασιτίας και οστεοπόρωσης. Παρά τις προειδοποιήσεις του προσωπικού του ξενοδοχείου και των φίλων της, αρνήθηκε ιατρική βοήθεια.

Η τραγική ιστορία της Karolina αποτελεί μια προειδοποίηση για τους κινδύνους που κρύβουν οι ακραίες διατροφικές τάσεις όταν συνυπάρχουν με ψυχολογικές και διατροφικές διαταραχές, αναδεικνύοντας την ανάγκη για σωστή ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη στους νέους που αναζητούν την «τέλεια» διατροφή μέσω social media.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autismos_paidia_vrefi.jpg
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2026 στην Ελλάδα: «Από τα λόγια στις υποδομές»
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καταγγέλλει τα κενά στην ειδική αγωγή και διεκδικεί ουσιαστική στήριξη για τα παιδιά στο φάσμα
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2026 στην Ελλάδα: «Από τα λόγια στις υποδομές»
εκπα
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
«Ο Πρύτανης, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, οι Αντιπρυτάνεις και η Εκτελεστική Διευθύντρια υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της...
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Κώστας Αχ. Καραμανλής
Κώστας Καραμανλής: Αποσύρομαι από τις εκλογές – «Είμαι αθώος και θα το αποδείξω»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ δηλώνει πλήρη συνεργασία με τις αρχές για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Κώστας Καραμανλής: Αποσύρομαι από τις εκλογές – «Είμαι αθώος και θα το αποδείξω»