Δήλωση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι είχε απευθείας επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με αντικείμενο την προσωρινή αναστολή επιθέσεων στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο ίδιος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να αποφύγει στρατιωτικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, επικαλούμενος τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα, και αυτός συμφώνησε να το κάνει», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά κρύο» στην Ουκρανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε μάλιστα την επικοινωνία τους ως θετική, σημειώνοντας ότι υπήρχαν επιφυλάξεις ακόμη και από το περιβάλλον του σχετικά με την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης. «Ήταν πολύ ωραίο. Πολλοί είπαν: “Μην σπαταλάς το τηλεφώνημα, δεν θα το πετύχεις”. Και αυτός το έκανε», πρόσθεσε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom