agglia
Οι φοιτητές θα γίνουν δεκτοί είτε μέσω κρατικών υποτροφιών που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των Εργατικών, είτε μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων υποτροφιών

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει περίπου 40 φοιτητές από τη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε βρετανικά πανεπιστήμια. Ορισμένοι από αυτούς αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο έτος των μεταπτυχιακών τους σπουδών.

Οι φοιτητές θα γίνουν δεκτοί είτε μέσω κρατικών υποτροφιών που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των Εργατικών, είτε μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων υποτροφιών.

Η έξοδος των φοιτητών από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου, εξαρτάται από την έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης. Η μετακίνηση αυτή φέρνει στο προσκήνιο τις πολιτικές και ανθρωπιστικές προκλήσεις που συνοδεύουν τη διεθνή υποστήριξη στην περιοχή.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με την πρόθεση του Βρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο. Η ενέργεια αυτή έχει εντείνει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να εκφράζει την καταδίκη του, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία ως «ανταμοιβή της τρομοκρατίας της Χαμάς» και τιμωρία των θυμάτων της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
alfavita.
Το alfavita.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας στα ΜΜΕ που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ
Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε για σήμερα η ΕΣΗΕΑ για την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της
Το alfavita.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας στα ΜΜΕ που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ
Κουτσούμπας στην πανελλαδική απεργία
Κουτσούμπας στην πανελλαδική απεργία: «Νομοσχέδιο-τερατούργημα, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να το αποδεχτούν»
«Το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων δεν είναι η 13ωρη σκλαβιά – Είναι το 7ωρο», δήλωσε από τα Προπύλαια ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ...
Κουτσούμπας στην πανελλαδική απεργία: «Νομοσχέδιο-τερατούργημα, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να το αποδεχτούν»
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους – «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά»
Μαζικό κάλεσμα στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Δείτε εικόνες και βίντεο
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους – «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά»