Θύμα επίθεσης έπεσε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Οζγκούρ Οζέλ, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ατατούρκ» στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Την ώρα που αποχωρούσε από την εκδήλωση, ένας άνδρας τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, φωνάζοντας «είμαι εγγονός των Οθωμανών», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει με ασθενοφόρο, αλλά τελικά συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια. Ο Οζέλ είναι καλά στην υγεία του και δεν χρειάστηκε νοσηλεία.
Το περιστατικό συνέβη την επόμενη μέρα του θανάτου του βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος κατέληξε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Ο Οντέρ είχε διαδραματίσει ρόλο-κλειδί το τελευταίο διάστημα στη διαμεσολάβηση για τον αφοπλισμό του ΡΚΚ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ