Συναγερμός για σαλμονέλα και στην Αττική: Εννέα άτομα στο νοσοκομείο μετά από γεύμα στο ίδιο κατάστημα

Κόσμος 0

Γροθιά στον Οζγκούρ Οζέλ έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη

tourkia
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο δράστης φώναξε «είμαι εγγονός των Οθωμανών» και διέφυγε με ασθενοφόρο – Συνελήφθη από τις αρχές

Θύμα επίθεσης έπεσε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Οζγκούρ Οζέλ, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ατατούρκ» στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Την ώρα που αποχωρούσε από την εκδήλωση, ένας άνδρας τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, φωνάζοντας «είμαι εγγονός των Οθωμανών», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει με ασθενοφόρο, αλλά τελικά συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια. Ο Οζέλ είναι καλά στην υγεία του και δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Το περιστατικό συνέβη την επόμενη μέρα του θανάτου του βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος κατέληξε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Ο Οντέρ είχε διαδραματίσει ρόλο-κλειδί το τελευταίο διάστημα στη διαμεσολάβηση για τον αφοπλισμό του ΡΚΚ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος