Παρουσιάστρια του CNN Turk στον σεισμό στην Τουρκία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τη δραματική στιγμή που η γη αρχίζει να σείεται καταγράφει βίντεο από ζωντανή μετάδοση του CNN Turk

Τη δραματική στιγμή που η γη αρχίζει να σείεται, καταγράφει βίντεο από ζωντανή μετάδοση του CNN Turk, καθώς σημειώνεται ο ισχυρός σεισμός των 6,2 Ρίχτερ στη Θάλασσα του Μαρμαρά, το μεσημέρι της Τετάρτης (23/4).

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, φανερά ταραγμένη, κρατά σφιχτά το γραφείο, προσπαθώντας να παραμείνει ψύχραιμη την ώρα που όλα γύρω της τρέμουν. «Γίνεται σεισμός… Έχουμε έναν πολύ ισχυρό σεισμό αυτή τη στιγμή. Γίνεται αισθητός στην Κωνσταντινούπολη. Ας παραμείνουμε ήρεμοι», λέει με τρεμάμενη φωνή.

 

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 12:49 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ήταν στην περιοχή της Σηλυβρίας, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Το εστιακό του βάθος ήταν 6,92 χιλιόμετρα, σημείωσε η AFAD.

Ο τηλεοπτικός σταθμός TGRT μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε αφού πήδηξε από ένα μπαλκόνι την ώρα του σεισμού. Η AFAD προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν να εισέρχονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές. Σήμερα είναι επίσημη αργία στην Τουρκία.

Το μήνυμα Ερντογάν

Μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Κωνσταντινούπολη,  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εύχεται στους πολίτες του ταχεία ανάρρωση.

«Μεταφέρω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους πολίτες μας, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λέκκας: «Ενδεχομένως να πυροδοτήσει κάποια φαινόμενα»

Ανησυχία προκαλεί και η τοποθέτηση του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα να κάνει λόγο για πιθανότητα... προσεισμού.

Όπως δήλωσε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, το σεισμικό φαινόμενο ενδέχεται να προέρχεται από το «τελευταίο ρήγμα» που παραμένει ενεργό, και το οποίο –όπως είπε– είναι ικανό να δώσει ακόμα και σεισμό της τάξης των 7,5 Ρίχτερ.

«Υπάρχει περίπτωση να είναι ο προσεισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Παράλληλα, εξήγησε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 30 με 40 χιλιόμετρα δυτικά της Πόλης, ενώ εκτίμησε ότι σίγουρα θα υπάρξει μετασεισμική ακολουθία. «Πρόκειται για ένα σημείο προβληματίζει τους επιστήμονες», πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Το ιδεολογικό κείμενο Ανδρουλάκη για την ακρίβεια, το κράτος δικαίου και τις ανισότητες
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Ευρωπαϊκή Ένωση
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
Ευρωπαϊκό προσκλητήριο για 782 στελέχη πληροφορικής και δεδομένων - Ανοιχτές οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις με αποδοχές που αγγίζουν τα 8.650 ευρώ
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
επιμορφωση
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Μόνιμο προσωπικό σε ΣΑΕΚ για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα που θα ανακοινώσει
Αλέξης Τσίπρας: Με χρώματα «Μπαρτσελόνα» και σύνθημα «Ομάδα για πρωτάθλημα» το νέο του κόμμα
Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση με την μπάλα της Μπαρτσελόνα και οι συμβολισμοί για το νέο κόμμα
Αλέξης Τσίπρας: Με χρώματα «Μπαρτσελόνα» και σύνθημα «Ομάδα για πρωτάθλημα» το νέο του κόμμα