elon_mask
Ίλον Μασκ κατά Wikipedia για την αναφορά σε ναζιστικό χαιρετισμό - Αντιπαράθεση με τον ιδρυτή Τζίμι Γουέιλς

Ο Ίλον Μασκ δεν δείχνει να είναι ευχαριστημένος με την αναφορά στη Wikipedia που συνδέει τη χειρονομία του στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ με ναζιστικό χαιρετισμό. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που ανέλαβε την αγορά του Χ, κατηγόρησε τη Wikipedia ότι επαναλαμβάνει «προπαγάνδα» των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν να κάνουν δωρεές στην πλατφόρμα.

Αιτία της διαμάχης είναι η χειρονομία που έκανε ο Μασκ κατά την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ, η οποία, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, θύμισε ναζιστικό χαιρετισμό. Από την Τετάρτη, η Wikipedia προσέθεσε αυτή την αναφορά στη σελίδα του Μασκ, εξηγώντας πως η χειρονομία θεωρήθηκε από κάποιους ως ναζιστικός χαιρετισμός, αν και ο ίδιος την αρνήθηκε.

Από την πλευρά του, ο Τζίμι Γουέιλς, ιδρυτής της Wikipedia, αντέτεινε ότι η προσέγγιση της πλατφόρμας βασίζεται σε «γεγονότα» και όχι σε προπαγάνδα, απαντώντας στις κατηγορίες του Μασκ. Ο Γουέιλς υπερασπίστηκε τη φιλοσοφία της Wikipedia για ουδετερότητα και διασταυρωμένα στοιχεία, ενώ σημείωσε ότι η Wikipedia συνεχίζει να παραμένει αμετάβλητη, χωρίς να επιδιώκει κέρδος, σε αντίθεση με το Χ, το οποίο ο Μασκ εξαγόρασε το 2022.

Η κόντρα αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές αντιπαραθέσεις που έχουν προκύψει από την ανάληψη της πλατφόρμας του Χ από τον Μασκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για την προώθηση παραπληροφόρησης και των απόψεων της άκρας δεξιάς μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός στη Χαλκίδα
Χαλκίδα: Επίθεση με κλωτσιές και γροθιές για ένα «like» – 19χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Βίαιο επεισόδιο μεταξύ εφήβων στη Χαλκίδα – Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα 19χρονος
Χαλκίδα: Επίθεση με κλωτσιές και γροθιές για ένα «like» – 19χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα