palaistini
Όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις παίρνουν μέρος στον αγώνα! – Οι αριστερές δυνάμεις της Παλαιστίνης στον αγώνα

Πολιτική και πρακτική είναι η στήριξη του ένοπλου αγώνα των Παλαιστινίων, από τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά της Παλαιστίνης.

Μάλιστα, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) με ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, κάλεσε τον Παλαιστινιακό λαό σε ξεσηκωμό, να πάρει τα όπλα για την ελευθερία του.

Το παραπάνω, έρχεται σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των Δυτικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν των παλαιστινιακό αγώνα ως " αποκλειστική πρωτοβουλία" ή "τυχοδιωκτισμό" της Χαμάς.

Σημειώνεται ακόμη πως η επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ-Ακσά» προετοιμαζόταν καιρό και για την πραγματοποίησή της είχαν συμφωνήσει όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις, όλων των πολιτικών χώρων, όπως φαίνεται σε κείμενα παλαιστινιακών ιστοσελίδων, αλλά και όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αποφασιστικά ήδη από την 7η Οκτώβρη, πρώτη ημέρα της επιχείρησης. 

Αναλυτικότερα, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), τονίζει σε ανακοίνωσή τους πως «παρά την προσπάθεια των δυτικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων ως έναν λίγο-πολύ τυχοδιωκτισμό της Χαμάς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Είναι φανερό ότι η επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ-Ακσά» προετοιμαζόταν καιρό τώρα. Για την πραγματοποίησή της είχαν συμφωνήσει όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις, όλων των πολιτικών χώρων, όπως φαίνεται σε κείμενα παλαιστινιακών ιστοσελίδων, αλλά και όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αποφασιστικά ήδη από την 7η Οκτώβρη, πρώτη ημέρα της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένθερμη είναι η πολιτική και πρακτική στήριξη της ένοπλης αυτής κίνησης από τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά της Παλαιστίνης. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) με ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, κάλεσε τον Παλαιστινιακό λαό σε ξεσηκωμό, να πάρει τα όπλα για την ελευθερία του. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή είναι η μέρα που ανακτώνται η φύση του αγώνα και η αξιοπρέπεια του αραβικού έθνους. Ακλόνητα βουνά από τις τάξεις της αντίστασης έχουν ενωθεί ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Παλαιστίνης, στο κάλεσμα της Al Quds και της Al Aqsa, κατά τo οποίo ανακτάται η ουσία της σύγκρουσης και αποκαθίσταται η τιμή του αραβικού έθνους… Το Λαϊκό Μέτωπο προτρέπει τον ηρωικό λαό μας σε όλη την Παλαιστίνη να συμμετάσχει ενεργά στη μάχη της «Πλημμύρας του Al Aqsa». Ο καθένας από την αντίστοιχη θέση του και με τα εργαλεία που διαθέτει, θα πρέπει να επιτεθεί στον στρατό του εχθρού και στους εποίκους του…. Η χρονική στιγμή της μάχης, που συμπίπτει με την ένδοξο Οκτωβριανό Πόλεμο, είναι μια έκκληση προς τους γιους του αραβικού έθνους και τους λαούς της περιοχής να αναγνωρίσουν τη θέση τους στη συνολική σύγκρουση με τον Σιωνιστικό εχθρό και σε αυτή τη συγκεκριμένη μάχη. Θα πρέπει να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους δίπλα στους μαχητές αδελφούς τους που εξεγείρονται στην κατεχόμενη Παλαιστίνη».

Δύο ημέρες μετά, το Λαϊκό Μέτωπο θα ανακοινώσει το θάνατο των πρώτων τριών μαχητών του, οι οποίοι έπεσαν στο πεδίο της μάχης, ενώ μέχρι σήμερα μέλη και στελέχη του έχουν δολοφονηθεί σε πόλεις του Ισραήλ και της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Αντίστοιχα, θα καταγγείλει, ήδη από την αρχή της επιχείρησης, την εμπλοκή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο οποίος από τις πρώ­τες ημέρες στέλνει αεροπλανοφόρα και πολεμικό εξοπλισμό υπέρ του ισραηλίτικου σιωνισμού. Με ακόμη μία ανακοίνωσή του στις 15/10 θα καταγγείλει τον πόλεμο εξόντωσης, που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός, θα καταγγείλει το όργιο παραπληροφόρησης, στο οποίο επιδίδονται τα ΜΜΕ της Δύσης και θα καταλήξει: «…Ο ακλόνητος λαός μας στη γη της Παλαιστίνης αντιμετωπίζει σήμερα έναν πόλεμο εξόντωσης που διεξάγεται από τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής, υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες έχουν γίνει εταίρος και ηγούνται αυτής της επίθεσης, η οποία υποστηρίζεται επίσης απροκάλυπτα από ορισμένες δυτικές χώρες που επιδιώκουν να προστατεύσουν τη σιωνιστική οντότητα και τη συνεχιζόμενη κατοχή της γης μας. Ο ηρωικός λαός μας, ο λαός των ελεύθερων και των μαρτύρων, δεν θα γονατίσει ούτε θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει τον αγώνα και την αντίσταση μέχρι να αποκατασταθούν τα πλήρη αναφαίρετα εθνικά του δικαιώματα και να οικοδομηθεί το ανεξάρτητο κράτος του στην ιστορική γη της Παλαιστίνης.
Το σταμάτημα της σιωνιστικής επίθεσης, του πολέμου εξόντωσης και εκτοπισμού του πληθυσμού είναι καθήκον όλων των έντιμων και ελεύθερων ανθρώπων στον κόσμο.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα υποστηρίξετε τον λαό μας και το δίκαιο σκοπό μας.
Συντροφικούς χαιρετισμούς».

Αντίστοιχα, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) από την πρώτη ημέρα στήριξε το ένοπλο κίνημα και κάλεσε το λαό να πάρει μέρος ενεργά. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε την 7η Οκτωβρίου, αναφέρονται τα εξής: «…Το Δημοκρατικό Μέτωπο πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτό που βλέπει τώρα η Λωρίδα της Γάζας και η Παλαιστινιακή Όχθη, μια λαϊκή και ένοπλη επανάσταση ενάντια στην κατοχή και τον εποικισμό, και ενάντια στα όργια της φασιστικής τριάδας και των κοπαδιών των εποίκων σε όλη την Παλαιστινιακή Όχθη, με την Ιερουσαλήμ στην καρδιά της, δεν είναι παρά ένα παράδειγμα των ολοκληρωμένων μοντέλων αντίστασης που διαθέτει ο λαός μας. (…) Το Δημοκρατικό Μέτωπο τόνισε ότι η ταπείνωση στην οποία υποβλήθηκαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατοχής και οι έποικοι στα ανατολικά και βόρεια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να αποτελέσει ένα εύγλωττο μάθημα, το οποίο η ηγεσία της κατοχής πρέπει να απορροφήσει καλά (…) γιατί η αντίσταση, και πίσω από αυτήν ο γενναίος λαός μας, έχει την ικανότητα να ανταποδώσει παλεύοντας, για να υπερασπιστούμε τη γη μας και τις αγιότητες μας με όλες μας τις δυνατότητες. Το Δημοκρατικό Μέτωπο κάλεσε τον Παλαιστινιακό λαό μας παντού, να συμμετάσχει στη μεγάλη εθνική δράση, της οποία γίνεται μάρτυρας η κατεχόμενη γη μας, με τις κινήσεις και τις δραστηριότητες που κρίνει σκόπιμες».

Τις επόμενες ημέρες θα καταγγείλει την παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, θεωρώντας τον ουσιαστικό οργανωτή του πολέμου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ στις 16/10 θα καλέσει τους αραβικούς λαούς, τις πατριωτικές και προοδευτικές οργανώσεις, «να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους ενάντια στον εγκληματικό πόλεμο του Ισραήλ».

ΚΚ Ισραήλ – Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (Χαντάς)

«…Υπάρχει μόνο μια λύση: Ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και η αναγνώριση των νόμιμων αιτημάτων και δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού…».

Την 8η Οκτωβρίου, με ανακοίνωσή τους το ΚΚ Ισραήλ και ο αριστερός συνασπισμός Χαντάς κατήγγειλαν ως μόνο υπεύθυνο του πολέμου την δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου. Μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Στο τέλος μιας σοκαριστικής εβδομάδας, κατά την οποία έποικοι οργίασαν στα κατεχόμενα εδάφη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, βεβήλωσαν το τέμενος Αλ Ακσά και έκαναν πογκρόμ στην πόλη Χουάρα, ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί με μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση, που θέτει σε κίνδυνο περιφερειακού πολέμου ολόκληρη την περιοχή…
…Έναν πόλεμο που η δεξιά κυβέρνηση τον πυροδοτεί από την πρώτη μέρα. Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν σε τι επικίνδυνη κατεύθυνση οδηγούν ολόκληρη την περιοχή η κυβέρνηση Νετανιάχου και οι οργανώσεις εποίκων και γι’ αυτό υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τρόπος η σύγκρουση να λυθεί με στρατιωτικά μέσα.
Υπάρχει μόνο μια λύση: Ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και η αναγνώριση των νόμιμων αιτημάτων και δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.
Το τέλος της κατοχής και η εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης αποτελούν το κοινό συμφέρον και των δύο λαών σε αυτή τη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αριστεροί φοιτητές αποβλήθηκαν εν μια νυκτί από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα, όπου και φοιτούν από κοινού Εβραίοι και Παλαιστίνιοι φοιτητές, λόγω αναρτήσεών τους στο διαδίκτυο υπέρ της Παλαιστίνης.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου