ΑΣΕΠ: Έρχονται 3.800 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο για αποφοίτους Λυκείου – Ποιες ειδικότητες βρίσκονται στο προσκήνιο

Κόσμος 0

Αποκαλύψεις - Φρίκη! Οι ιερείς κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά στα σχολεία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση

Ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βολιβία αναγνώρισαν χθες Τετάρτη πως «κώφευαν» στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε σχολεία που διευθύνει, δεσμευόμενοι ότι θα αναλάβουν δράση ύστερα από μπαράζ αποκαλύψεων τις προηγούμενες εβδομάδες που οδήγησε σε διαδηλώσεις και στην έναρξη δικαστικής έρευνας.

Το μπαράζ των αποκαλύψεων ξεκίνησε έπειτα από δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El País, η οποία έφερε στο φως το ημερολόγιο του θανόντα ιησουίτη ιερέα Αλφόνσο Πεντράχας: περιείχε ομολογίες για σεξουαλική κακοποίηση 80 και πλέον παιδιών σε σχολεία που διηύθυνε ο ίδιος στη Βολιβία από τα χρόνια του 1970.

Από τον Απρίλιο, περίπου 200 άνθρωποι έχουν καταγγείλει ότι υπέστησαν κακοποίηση σε καθολικά σχολεία της Βολιβίας από ιερωμένους.

ΒΟΛΙΒΙΑ

Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση έχουν πλήξει την εικόνα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες Τετάρτη, οι καθολικοί επίσκοποι της Βολιβίας παραδέχονται ότι «ως Εκκλησία (…) είμαστε βέβαιοι πως συμμετείχαμε, άμεσα ή έμμεσα, στον βαθύ πόνο των αθώων που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και στον ανεπαρκή χειρισμό της κατάστασης».

Προαναγγέλλουν ότι θα συγκροτήσουν δύο επιτροπές για να διερευνήσουν καταγγελίες κακοποίησης και να βοηθήσουν τα θύματα που, αντί να προστατευτούν, βρέθηκαν αντιμέτωπα με την αδιαφορία της Εκκλησίας.

Πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Αρσε έστειλε επιστολή στον πάπα Φραγκίσκο, ζητώντας να παραχωρηθεί στη βολιβιανή δικαιοσύνη πρόσβαση σε αρχεία που αφορούν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερωμένους στη Βολιβία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δωρεάν 4 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στήριξη της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος