Telly: Η τηλεόραση που δίνεται δωρεάν αλλά σε… παρακολουθεί διαρκώς - Δείτε βίντεο
Διαθέτει κάμερα που είναι τοποθετημένη ακριβώς στη μέση της μπάρας ήχου, για να σας «βλέπει» και να σας «ακούει» - Εσείς θα εγκαταλείπατε την ιδιωτικότητά σας με αντάλλαγμα μία δωρεάν τηλεόραση;

Μία «επαναστατική» τηλεόραση κυκλοφορεί στην αγορά από τη Samsung, την LG και τη Vizio και είναι εντελώς δωρεάν! Ωστόσο, δωρεάν μπορεί να τη λογαριάσει κανείς, αν δεν υπολογίζει το τίμημα της προσοχής, των δεδομένων και της ιδιωτικότητάς του.

Η Telly, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή του Pluto TV, Ilya Pozin, προσφέρει μια τηλεόραση που αντισταθμίζει την ανύπαρκτη τιμή της προβάλλοντας συνεχώς διαφημίσεις σε μια δεύτερη, μικρότερη οθόνη. Η εταιρεία αποκαλεί αυτή τη λεπτή λωρίδα οθόνης «έξυπνη οθόνη», η οποία διαχωρίζεται από την κύρια τηλεόραση με μια μπάρα ήχου.

Εκτός από την εμφάνιση διαφημίσεων, όπως αναφέρει το TheVerge μπορεί επίσης να εμφανίζει μια ποικιλία γραφικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων αθλητικών αγώνων, ενός δείκτη ειδήσεων, του καιρού και των τιμών των μετοχών. Οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά της «έξυπνης οθόνης», αλλά μπορούν επίσης να εμφανίζονται με τη μορφή μιας χορηγούμενης ροής ειδήσεων στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Ποια είναι όμως η «παγίδα»;

Η τηλεόραση τελευταίας γενιάς δε διαθέτει μόνον τις δύο οθόνες. Με μια προσεκτική ματιά, μπορεί να παρατηρήσει κανείς μια κάμερα που είναι τοποθετημένη ακριβώς στη μέση της μπάρας ήχου. Αυτή επιτρέπει «δωρεάν προηγμένα προγράμματα γυμναστικής παρακολούθησης κίνησης» που συνοδεύουν την τηλεόραση, μαζί με την ενσωμάτωση του Zoom με την οποία ξεκινά και η Telly. Ο επικεφαλής στρατηγικής της Telly, Dallas Lawrence, ανέφερε στο The Verge ότι η τηλεόραση συνοδεύεται από κλείστρο απορρήτου, ώστε να μπορείτε να το ανοίγετε και να το κλείνετε όποτε θέλετε.

Βεβαίως, η εταιρεία έχει προβλέψει για την πολιτική του απορρήτου και των δεδομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι «μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο ήχου και βίντεο που παρακολουθείτε, τα κανάλια που βλέπετε και τη διάρκεια των περιόδων προβολής σας», καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον «τρόπο αλληλεπίδρασης» με την τηλεόραση. Αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση, τα κουμπιά που επιλέγετε, καθώς και τη «φυσική παρουσία σας και οποιουδήποτε άλλου ατόμου που χρησιμοποιεί την τηλεόραση ανά πάσα στιγμή».

Telly: Η τηλεόραση που δίνεται δωρεάν αλλά σε… παρακολουθεί διαρκώς - Δείτε βίντεο

Αν επιλέξετε να εξαιρεθείτε από τη συλλογή δεδομένων, θα πρέπει είτε να επιστρέψετε την τηλεόραση είτε να πληρώσετε μόνοι σας το υποτιθέμενο κόστος της εγκατάστασης της τηλεόρασης διπλής οθόνης και της μπάρας ήχου, κόστους 500 δολαρίων.

Ενώ οι διαφημίσεις δεν θα πρέπει να διακόπτουν ό,τι παρακολουθείτε στην κύρια οθόνη, ο, Dallas Lawrence, σε δηλώσεις του στο The Verge είπε ότι οι διαφημίσεις μπορεί να χρησιμοποιούν και τις δύο οθόνες όταν δεν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση. «Όταν η οθόνη Theatre (η επάνω οθόνη) δεν χρησιμοποιείται, η μονάδα διαφήμισης θα μπορούσε να ζωντανέψει με έναν διασκεδαστικό τρόπο συνδέοντας και τις δύο» τόνισε ο Lawrence.

«Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες πράγματα που σκεφτόμαστε για να δημιουργήσουμε την πιο ελκυστική εμπειρία διαφήμισης που υπήρξε ποτέ». Ο Lawrence υπογράμμισε επίσης ότι η Telly εργάζεται επίσης πάνω στο «Telly Rewards» που θα ανταμείβει τους χρήστες με μια δωροκάρτα για υπηρεσίες όπως το Netflix ή τα Starbucks για τη συμμετοχή τους σε πράγματα όπως οι δημοσκοπήσεις στην οθόνη.

Όσον αφορά την κύρια οθόνη, πρόκειται για ένα πάνελ 4K HDR 55 ιντσών που συνδέεται με τη δευτερεύουσα οθόνη μέσω του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας: TellyOS. Σε αντίθεση με τα περισσότερα κύρια λειτουργικά συστήματα έξυπνων τηλεοράσεων, το TellyOS δεν υποστηρίζει προς το παρόν εφαρμογές ροής τρίτων, όπως το Netflix. Γι' αυτό το λόγο το Telly συνοδεύεται από ένα δωρεάν 4Κ Android TV dongle που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε όποια υπηρεσία streaming θέλετε. Είναι επίσης συμβατό με άλλες συσκευές streaming, όπως το Roku, το Amazon Fire Stick και το Apple TV, και διαθέτει τρεις εισόδους HDMI, 2 εισόδους USB και έναν δέκτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε εκπομπές over-the-air.

Η Telly αποστέλλεται επίσης με 40 διαφορετικά παιχνίδια και τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από δημοφιλείς μουσικές υπηρεσίες. Διαθέτει ακόμη και έναν «φωνητικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη», επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτες ή να αναβάλλετε ένα ξυπνητήρι. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις μουσικές υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεται και δεν επεκτάθηκε ιδιαίτερα στα παιχνίδια ή στον βοηθό AI που θα διαθέτει η συσκευή.

Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι ο Pozin έχει τεράστιους στόχους για την Telly. Έχει ποντάρει στο παρελθόν στη δωρεάν τηλεόραση με την κυκλοφορία του Pluto TV, μιας από τις πιο επιτυχημένες δωρεάν υπηρεσίες streaming TV με υποστήριξη διαφημίσεων (FAST), και πιθανότατα θα εφαρμόσει αυτή τη γνώση και στο δωρεάν υλικό. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα