pagkosmios-organismos-ygeias
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων κατά της covid-19 έχει δοθεί σε χώρες με υψηλά ή άνω του μέσου εισοδήματα, ενώ στην Αφρική έχει χορηγηθεί μόλις το 2,6% των δόσεων που έχουν γίνει παγκοσμίως

Η πανδημία covid-19 «θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε» να διαρκέσει, διότι οι φτωχές χώρες δεν λαμβάνουν τα εμβόλια που έχουν ανάγκη, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο δρ Μπρους Έιλγουορντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ, εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως η υγειονομική κρίση θα μπορούσε «εύκολα να παραταθεί ως αργά το 2022».

Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Αφρικής έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19, έναντι του 40% στις περισσότερες άλλες ηπείρους.

Ο Έιλγουορντ κάλεσε τις πλούσιες χώρες να προσφέρουν τη σειρά τους στις φτωχές ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στις χαμηλότερου εισοδήματος χώρες.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ επισήμανε ότι οι πλούσιες χώρες πρέπει να ελέγξουν και πού βρίσκονται σε ό,τι αφορά τις δωρεές τους σε εμβόλια βάσει των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

«Μπορώ να σας πω ότι δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», τόνισε. «Πρέπει πραγματικά να εντείνουμε τους ρυθμούς, διαφορετικά ξέρετε τι θα συμβεί; Αυτή η πανδημία θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο από όσο θα έπρεπε», υπογράμμισε.

Μια ένωση φιλανθρωπικών οργανώσεων, η People’s Vaccine, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μόνο μία στις επτά δόσεις, που έχουν δεσμευθεί να δωρίσουν οι πλούσιες χώρες και οι φαρμακευτικές εταιρείες, όντως φτάνει στον προορισμό της.

Η μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων κατά της covid-19 έχει δοθεί σε χώρες με υψηλά ή άνω του μέσου εισοδήματα, ενώ στην Αφρική έχει χορηγηθεί μόλις το 2,6% των δόσεων που έχουν γίνει παγκοσμίως.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αιρετός Παναγιώτης Ι. Αντωνακάκης
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
Συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικών Υπαλλήλων (ΚΥΣΔΙΠ)
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
tempi
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ τονίζει με έμφαση ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», υπογραμμίζοντας πως η σύγκρουση των...
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας» - Δήλωση των Πρυτανικών Αρχών ΑΠΘ για τα επεισόδια στην Πολυτεχνική
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά