Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό το Μινσκ - Το Μινσκ ζητεί επίσημη ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές για την σπρίντερ

Θρίλερ με λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια στο Τόκιο, όπου καταγγέλλει ότι απομακρύνθηκε δια της βίας από την Εθνική ομάδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο ώστε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Μινσκ.

Όπως μεταδίδει το  Reuters, η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο.

https://twitter.com/Reuters/status/1421819207981969408

Όλα ξεκίνησαν όταν η 24χρονη Τσιμανούσκαγια επέκρινε στα social media την Ομοσπονδία της Λευκορωσίας για την συμμετοχή της σε μια διοργάνωση για την οποία δεν είχε προπονηθεί ποτέ ούτε είχε ενημερωθεί για τη συμμετοχή της στα 4 επί 400. Επρόκειτο να αγωνισθεί στα 200 μέτρα.

Αμέσως μετά, έπεσε σε δυσμένεια στο Μινσκ , την πήγαν μέχρι το αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί στην επόμενη πτήση για Λευκορωσία .Εκείνη αποφάσισε να κρυφτεί σε αστυνομικό τμήμα στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Πηγή της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα μπορούσε να ζητήσει άσυλο στην Αυστρία, ενώ και άλλες χώρες προσφέρθηκαν επίσης να της χορηγήσουν άσυλο.

Ζητεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να παρέμβει

«Υπάρχουν πιέσεις εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την έγκρισή μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να επέμβει».

Ομάδες ακτιβιστών υποστηρίζουν ότι η ζωή της κινδυνεύει αν επιστρέψει στη Λευκορωσία. Σύμφωνα με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, οι ομοσπονδιακοί προπονητές αποφάσισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τής Τσιμανούσκαγια από τους αγώνες έπειτα από την εισήγηση των γιατρών για την κακή «συναισθηματική και ψυχολογική της κατάσταση».

Υπενθυμίζεται πως η Λευκορωσία έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο ελέω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση Λουκασένκο.

Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια βρέθηκε στο Τόκιο προκειμένου να συμμετάσχει στα 200 μέτρα και στην σκυταλοδρομία 4x400, όμως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας την απέσυρε κάνοντας λόγο για «κακή ψυχολογική κατάσταση της αθλήτριας».

Ωστόσο, η ίδια καταγγέλλει πως τα πράγματα είναι διαφορετικά, με την ακύρωση της συμμετοχής της να φέρεται να προκλήθηκε λόγω παραπόνων που έκανε για τους προπονητές της!
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα και αρνείται να επιστρέψει στη χώρα της.


 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πρωτομαγιά – Πότε έρχεται η πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
κινητικότητα στο Δημόσιο
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Υποχρεωτική δημοσιοποίηση ωρών λειτουργίας και αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών