Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ ενέκριναν και το εμβόλιο της Moderna
Η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων συνέστησε να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αποφάσισε το βράδυ χθες Τετάρτη να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna, έγραψε η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαδικασία.

Ο επικεφαλής του FDA, ο Στίβεν Χαν, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι ο οργανισμός σκόπευε να κινηθεί με ταχύτητα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας κατεπείγουσας χρήσης (emergency use authorization, EUA) του υποψηφίου εμβολίου της.

Η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνέστησε νωρίτερα χθες να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου. Η χορήγηση άδειας θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη την επικράτεια της χώρας που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές στο σχολείο
«Ολυμπιακή Εβδομάδα» στα Δημοτικά: Πενθήμερο δράσεων αλλάζει το πρόγραμμα μαθημάτων
Μαθητές γνωρίζουν την ιστορία και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από βιωματικές και ψηφιακές δραστηριότητες
«Ολυμπιακή Εβδομάδα» στα Δημοτικά: Πενθήμερο δράσεων αλλάζει το πρόγραμμα μαθημάτων