Φοράμε μάσκα στα σχολεία – Κορονοϊός: Νέες συστάσεις ΠΟΥ
Νέες συστάσεις ΠΟΥ για τις μάσκες: Πρέπει να φοράμε πάντα μάσκα στα καταστήματα, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία

Όσοι ζουν σε περιοχές όπου εξαπλώνεται η COVID-19 θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα στα καταστήματα, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία εφόσον δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν δεν μπορούν να τηρήσουν φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, οι άνθρωποι σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους -- περιλαμβανομένων των παιδιών, των μαθητών και των φοιτητών ηλικίας 12 ετών και άνω -- θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα ακόμη κι αν οι χώροι έχουν καλό αερισμό, ανέφερε ο οργανισμός, αυστηροποιώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του.

Θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αν δεν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση, ανέφερε.

Μεγάλες αλλαγές στις οδηγίες για τις μάσκες

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε πως οι συστάσεις αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει στις κατευθυντήριες οδηγίες του για τη χρήση μάσκας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες συστάσεις του οργανισμού που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο.

«Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου», ανέφερε.

Συνέστησε επίσης «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων όπως οι καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού.

Εξάλλου οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γροθιές συγκρούονται με χρώματα στις σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Η Κίνα ζητά την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο και διαμηνύει ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αυτοαναγορεύεται σε παγκόσμια αστυνομία»
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους ή προκειμένου για μουσικούς αναγνωρισμένου ταλέντου, το 15ο...
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη
ΕΠΑΛ «δύο ταχυτήτων»: Χωρίς βιβλία οι μαθητές – Στη Βουλή το μπάχαλο με τον «Διόφαντο»
Σκληρή κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για τα ΕΠΑ.Λ. και τα Π.ΕΠΑ.Λ. - Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις λίγους μήνες πριν τις Πανελλήνιες
ΕΠΑΛ «δύο ταχυτήτων»: Χωρίς βιβλία οι μαθητές – Στη Βουλή το μπάχαλο με τον «Διόφαντο»