Μάσκες στα Ειδικά Σχολεία: Νέα οδηγία για υποχρεωτική χρήση της - Ποιοι εξαιρούνται
Διευκρινιστικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές/τριες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Π.Ε. & Δ.Ε. απέστειλε χθες στα σχολεία η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ.Αναστασία Γκίκα.

Οπως αναφέρει η οδηγία, "η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, πραγματοποιείται με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους αυτών, και κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά την διάρκεια της φυσικής αγωγής.

Κατ΄ εξαίρεση η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, σε εκείνες τις ειδικές περιπτώσεις που αυτό δεν είναι συμβατό με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας/ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης"

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί, ότι όπως έχουν ήδη καταγγείλει πολλοί εκπαιδευτικοί ειδικών σχολείων, οι μάσκες ΔΕΝ χρησιμοποιούνται (σωστά η καθόλου) από τους περισσότερους μαθητές καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν σωστά, ενώ δεν λαμβάνονται και άλλα μέτρα προφύλαξης, καθιστώντας υγειονομικές βόμβες τα ειδικά σχολεία...

Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί ανέφεραν χθες με ανοικτή επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας,  ότι σε όσα σχολεία απέμειναν ανοικτα δεν είναι εφικτή ούτε και υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και δεν εφαρμόζεται στο συντριπτικό ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού, ενώ δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις, να αποφευχθεί η σωματική επαφή και ο συνωστισμός. Επιπρόσθετα, μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών ανήκει σε ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα...

Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι σήμερα πάνω από 25 Ειδικά σχολεία βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων...

Μέχρι τώρα, προβλεπόταν ότι:

Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά:

α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,

β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Για τους μαθητές σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στους μαθητές που προσέρχονται στα ΚΕΣΥ, συστήνεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας/ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Δείτε την οδηγία

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα