Μάσκες στα σχολεία: Προειδοποίηση για «έφοδο» της αστυνομίας στη Λέσβο
Εκπαιδευτικοί της Λέσβου καταγγέλλουν πως παράγοντας της αυτοδιοίκησης προειδοποίησε τα σχολεία για «εφόδους» της αστυνομίας, στο πλαίσιο του ελέγχου της τήρησης του μέτρου και της επιβολής σχετικών κυρώσεων 

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά ο ΣΕΠΕ Λέσβου, σχετικά με την τήρηση του υποχρεωτικού μέτρου για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου προέβη σε ενημέρωση-προειδοποίηση των σχολικών μονάδων για επικείμενες «εφόδους» της αστυνομίας, στο πλαίσιο του ελέγχου εφαρμογής του εν λόγω μέτρου και της επιβολής κυρώσεων.

«Θυμίζουμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα ούτε από τη Σχολική Επιτροπή ούτε από την αστυνομία», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, και τονίζουν ότι «φροντίζουν καθημερινά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για το σύνολο των μαθητών».

«Αντί να αποστέλλονται τέτοιου είδους "προειδοποιήσεις" καλύτερα να  φροντίσουν να λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων», συμπληρώνει ο ΣΕΠΕ Λέσβου και ζητά την απόσυρση της σχετικής εντολής.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δυτικής Λέσβου για την ενημέρωση - προειδοποίηση προς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου για τη διεξαγωγή ελέγχου στα σχολεία από την αστυνομία για χρήση μάσκας και την επιβολή κυρώσεων.

Θυμίζουμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα ούτε από τη Σχολική Επιτροπή ούτε από την αστυνομία. 

Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν καθημερινά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για το σύνολο των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας αντιξοότητες, για τις οποίες ευθύνονται άλλοι.

Αντί να αποστέλλονται τέτοιου είδους «προειδοποιήσεις» καλύτερα να φροντίσουν να λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ανεύρεση επιπλέον χώρων και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες που ευνοούν την καλλιέργεια και την αντίληψη πως υπήρχε περίπτωση οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών.

Απαιτούμε να αποσυρθεί, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, το αυθαίρετο αυτό κείμενο που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα