Antifa: Ρεσιτάλ fake news από δημοσιογράφο της ΕΡΤ
Σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφερε να συμπυκνώσει όλα τα fake news της αμερικανικής ακροδεξιάς - Από το Infowar

Μια φράση μερικών δευτερολέπτων δημοσιογράφου της ΕΡΤ κατάφερε να συμπυκνώσει σειρά από λάθη και fake news τα οποία ουσιαστικά αναπαράγουν την φιλοφασιστική ρητορική του Αμερικανού προέδρου.


 
Ύστερα από το tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρόκειται να συμπεριλάβει το κίνημα Antifa στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε λόγο για «πάρα πολύ αμφιλεγόμενη οργάνωση η οποία προβλέπει στα μέλη της ακόμη και ένοπλη αντίσταση σε θέματα τα οποία προωθούν».

Θα προσπεράσουμε τη σύνταξη της πρότασης, η οποία δεν παραπέμπει και πολύ σε ελληνικά, για να δούμε το περιεχόμενο. H antifa δεν είναι οργάνωση αλλά ένα ευρύ αντιφασιστικό ρεύμα το οποίο έχει την στήριξη αρκετών διαφορετικών οργανώσεων, κινημάτων και απλών ατόμων.

Αυτό που θέλει να απαγορεύσει ο Τραμπ είναι μια ιδέα. Η ιδέα του μαχητικού αντιφασισμού, την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει σαν οργάνωση.

Όπως αναφέρει το CNN η πρόταση του Αμερικανού προέδρου να συμπεριληφθεί η antifa στις τρομοκρατικές οργανώσεις είναι αντισυνταγματική αφού η πρώτη τροπολογία του συντάγματος δεν επιτρέπει την ποινικοποίηση των ιδεολογικών θέσεων των πολιτών της χώρας.

Στη συνέχεια της πρότασης ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αναφέρει ότι το twitter έκλεισε το λογαριασμό της antifa στις ΗΠΑ. Καταρχήν από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργάνωση δεν μπορεί να υπάρχει και επίσημος λογαριασμός.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός τον οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ αυτοπροσδιοριζόταν σαν antifa και μετέφερε προκλητικά μηνύματα. Αρκετοί χρήστες του twitter κατήγγειλαν ότι εντάσσεται στο ακροδεξιό κίνημα alright, το οποίο έχει στηρίξει αρκετές φορές και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

CNN: Υποστηρικτές της λευκής ανωτερότητας δημιουργούν λογαριασμό ως Antifa, καλούν σε βία

Αναζητώντας το συγκεκριμένο λογαριασμό στο wayback machine, το οποίο κρατά αντίγραφα του παγκόσμιου ιστού, το ANTIFA_US εμφανίζεται για μια μόλις ημέρα … την 1η Ιουνίου (αν και θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί λίγο νωρίτερα και να μην έχει καταγραφεί στο αρχείο).

Wayback

ΠΗΓΗ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Ενημέρωση για την εξέταση ΑμεΑ στα Ειδικά Μαθήματα
Εγκύκλιος για την εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα πανελληνίων 2021
Πανελλήνιες 2021: Ενημέρωση για την εξέταση ΑμεΑ στα Ειδικά Μαθήματα
gynaikoktonos glyka nera
Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γυναικοκτόνος
Ο 33χρονος πιλότος που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά έλαβε προθεσμία για την απολογία, ενώ εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό...
Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γυναικοκτόνος
karolain 33xronos syzygos
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού
Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει αν θα δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια...
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού