lenin agalma mosxa
Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων και κατάθεση στεφάνων σε όλη τη χώρα

Οι κομμουνιστές της Ρωσίας σε πολλές περιφέρειες της χώρας αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από την γέννηση του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν σε συνθήκες καραντίνας, με προβλέψεις για το μέλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με on -line διαλέξεις και καταθέσεις στεφάνων σε διάφορες πόλεις, χωρίς να αποτελεί φυσικά εξαίρεση το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στη Μόσχα αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλη του κόμματος κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο του Λένιν τηρώντας ευλαβικά τις μεταξύ τους αποστάσεις, όπως επιτάσσουν τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Ο ηγέτης πάντως του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι ζήτησε να συλληφθεί η αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος εάν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο, ισχυριζόμενος ότι όλοι πρέπει να τηρούν την καραντίνα και να μην την παραβιάζουν .

Στη γενέτειρα του, την πόλη Ουλιάνοφσκ, το υπουργείο Τεχνών και Πολιτιστικής Πολιτικής, την περιοχής Ουλιάνοφσκ ανακοίνωσε τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, αλλά οι περισσότερες μέσω του διαδικτύου, όπου εκτός από τις αναφορές τους στα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με την επανάσταση του 1917, οι Ρώσοι κομμουνιστές παροτρύνουν όσους ενδιαφέρονται για την προσωπικότητα του Λένιν να κάνουν την δική τους πρόβλεψη, να δουν την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος είσαι σήμερα Λένιν;», να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και για το πώς να νοιώσουν «επαναστάτες σε συνθήκες καραντίνας».

Πηγή: Tass via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών