new zealand volcano

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στελέχη της στο ηφαιστειακό νησί Γουάιτ αύριο Παρασκευή για να ανακτηθούν τα λείψανα των 9 ανθρώπων που επισήμως αγνοούνται και πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη της Δευτέρας, ενώ ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε χθες τους οκτώ νεκρούς, καθώς δύο άνθρωποι που νοσηλεύονται με εγκαύματα υπέκυψαν σε νοσοκομεία.

Στο νησί Ουακαάρι («το ορατό», στη γλώσσα Μαορί), ή Γουάιτ, η αστυνομία ελπίζει να εντοπίσει τα πτώματα των εννέα ανθρώπων που αγνοούνται και θεωρείται σίγουρο πως είναι νεκροί και σκεπασμένοι από συντρίμμια και ηφαιστειακή τέφρα.

Πάνω από 20 εγκαυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οριστικοποιούμε ένα σχέδιο για την ανάκτηση των πτωμάτων από το Ουακαάρι/νησί Γουάιτ αύριο το πρωί», δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Τζον Τιμς και πρόσθεσε πως οι οικογένειες θα ενημερωθούν για την επιχείρηση.

Η κατάσταση στο ηφαίστειο είναι «εξαιρετικά ευμετάβλητη» και ενδέχεται να σημειωθεί νέα έκρηξη μέσα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές. Από τον κρατήρα του ηφαιστείου, δημοφιλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία, εκλύθηκαν μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας και αερίων με θερμοκρασίες εκατοντάδων βαθμών Κελσίου και υψηλή τοξικότητα τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ζωής στο ακατοίκητο νησί.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως δέκα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, έγραψε η εφημερίδα New Zealand Herald. Ομάδες χειρουργών σε διάφορες εγκαυματολογικές μονάδες εργάζονται ασταμάτητα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι πέντε Αυστραλοί επαναπατρίστηκαν για θεραπεία, άλλοι επτά θα επιστρέψουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ ένας Αυστραλός θα παραμείνει στη Νέα Ζηλανδία για νοσηλεία. Ο ίδιος σημείωσε ότι πιστεύεται πως στην ηφαιστειακή έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 11 Αυστραλοί, βασιζόμενος στα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι νεοζηλανδικές αρχές για τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλια
Η σημασία της λέξης "σκύμνος"
Έχετε συναντήσει ποτέ τον όρο "σκύμνος" σε κείμενο ή συνομιλία; Ξέρετε σε ποιο ζώο αναφέρεται και ποια είναι η ακριβής του έννοια;
Η σημασία της λέξης "σκύμνος"
παπαωιανου
Έως 29 Αυγούστου η επίσημη ανακοίνωση για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr εκτός απροόπτου έως την Παρασκευή 29 Αυγούστου θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τις 4 άδειες που...
Έως 29 Αυγούστου η επίσημη ανακοίνωση για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια