Τσεχία-Επίθεση: Έξι οι νεκροί στο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της Οστράβα
Ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν σε αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η αστυνομία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι εξακολουθεί να αναζητεί τον δράστη και ανήρτησε φωτογραφία του υπόπτου χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο εικονιζόμενος είναι αυτόπτης μάρτυρας προσθέτοντας ότι αναζητεί και ένα δεύτερο πρόσωπο.

Πρόκειται για έναν κοκκινομάλλη άνδρα που φοράει κόκκινη μπλούζα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει ύψος περίπου 1,80μ.

Η Τσεχική Τηλεόραση μετέδωσε ότι η αστυνομία οδήγησε έναν άνδρα με χειροπέδες εκτός του νοσοκομείου, αλλά δεν επιβεβαίωσε αν πρόκειται για τον δράστη.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα λίγο μετά τις 07:00 πμ τοπική ώρα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ότι η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε αίθουσα αναμονής και ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, ενώ ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ είπε ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Οι Χάματσεκ και Μπάμπις κατευθύνονται προς την Οστράβα, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, της Πράγας.

Η εφημερίδα DNES έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η επίθεση σημειώθηκε στη μονάδα τραυματολογίας του νοσοκομείου.

Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015 όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 πμ στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και η αστυνομία μεριμνά για την ασφάλεια των παρακείμενων περιοχών.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά