Thumbnail
Μεγάλη διαδήλωση στο Κασμίρ - "Μάστιγα" οι βιασμοί

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Κασμίρ ζητώντας να επιβληθεί η θανατική ποινή σε έναν άνδρα που βίασε ένα κοριτσάκι 3 ετών, καθώς φουντώνει η οργή για τη σεξουαλική βία στην περιοχή αυτή των Ιμαλαΐων που ελέγχεται από την Ινδία.

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς όταν οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους για να διαλύσουν το πλήθος που είχε αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο βιασμός του νηπίου σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού που βιάστηκε κατ' επανάληψη από τον πατέρα του. Καταστήματα, εταιρείες και σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα στην περιοχή αυτή, μετά την απεργία που κήρυξε ο αυτονομιστής μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Μουλάνα Μασούρ Αμπάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα. "Θέλουμε δικαιοσύνη για το θύμα", είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, που ήταν γείτονας της 3χρονης, την παρέσυρε σε ένα άδειο σχολείο και την βίασε την περασμένη Τετάρτη. Η μητέρα της άκουσε τις κραυγές της και την βρήκε μέσα σε μια τουαλέτα.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι δεν εμπιστεύονται πλέον τις αρχές ότι θα φροντίσουν για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών και ζήτησαν να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους κρίνονται ένοχοι για τέτοια εγκλήματα. "Αν τους κρεμάσουν, τότε μπορεί να μειωθούν αυτά τα περιστατικά", είπε μια διαδηλώτρια μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών αυξήθηκαν κατά 8%, στα 3.168 το 2017, από 2.915 τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα