Κίτρινα γιλέκα - Υποχώρησε η κυβέρνηση για τους φόρους στα καύσιμα
Μια πρώτη νίκη για τα κίτρινα γιλέκα

Αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα, που προκάλεσε την σύσταση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη τον Ιανουάριο.

Θα επρόκειτο για την δεύτερη αύξηση των φόρων στα καύσιμα σε διάστημα ενός έτους.

Φυσικά αυτή η απόφαση έρχεται στον απόηχο εξαιρετικά συγκρουσιακών κινητοποιήσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο, που κατέληξαν σε περισσότερους από 130 τραυματισμούς και 412 προσαγωγές. Εκτός από τις συγκρούσεις με την αστυνομία, σημειώθηκαν εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί σε δρόμους, κτίρια, καταστήματα ενώ η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν καταρρέει.

best of network

σχετικά άρθρα

Στους -6 η θερμοκρασία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας
Στους -6 η θερμοκρασία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία "Ωκεανίδα" στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική...

Στους -6 η θερμοκρασία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας