Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

"Συστήνουμε στην Ελλάδα να απέχει από πράξεις που θα προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή της Μεσογείου", είναι το μήνυμα του τουρκικού ΥΠΕΞ προς την Ελλάδα, με αφορμή "παρενόχληση", όπως αναφέρει η πλευρά της Άγκυρας, της φρεγάτας "Νικηφόρος Φωκάς" στο πλοίο Barbaros.

Η ενόχληση της Τουρκίας έρχεται, καθώς το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί τις κινήσεις του Barbaros, το οποίο διεξάγει έρευνες ανάμεσα στο οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ και το νοτιοανατολικό άκρο του FIR Αθηνών.

Στην περιοχή παράλληλα επιχειρούν μια τουρκική φρεγάτα και ένα υποβρυχίο, ενώ από απόσταση παρακολουθούν ένα αμερικανικό κι ένα γερμανικό πλοίο.

Το ελληνικό Πεντάγωνο, από την πλευρά του, σε επικοινωνία με το News24/7, διαψεύδει τα περί επεισοδίου ανάμεσα στην ελληνική φρεγάτα και τα τουρκικά πολεμικά πλοία στην περιοχή. Την είδηση φαίνεται πως μετέδιδαν το πρωί της Πέμπτης ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: Πάσχα στο Harvard - Τι μαθαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων για τις σύγχρονες πόλεις
Αθήνα meets Harvard: Ο δήμαρχος Χάρης Δούκας εκπαιδεύεται στο διεθνές πρόγραμμα ηγεσίας
Χάρης Δούκας: Πάσχα στο Harvard - Τι μαθαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων για τις σύγχρονες πόλεις