"Έσπασε" το ρεκόρ! Στη Ν. Υόρκη προσγειώθηκε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο
Με το A350-900 ULR της Singapore Airlines

Στο αεροδρόμιο Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, αφήχθη το A350-900 ULR της Singapore Airlines που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο. Έπειτα από σχεδόν 18 ώρες ολοκλήρωσε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά μετά την εγκατάλειψη αυτής της αεροπορικής σύνδεσης το 2013.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας), μετά την απογείωσή της στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα.

Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Θεωρητικά πάντα, η πτήση Νέα Υόρκη-Σιγκαπούρη είναι λίγο μεγαλύτερη.

Με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.

Τότε χρησιμοποιούσε τα τετρακινητήρια Airbus A340-500, με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το ολοκαίνουργιο Airbus A350-900 ULR. Πλέον η Singapore Airlines έχει αποσύρει τα A340-500 από τον στόλο της.

Ο Ευρωπαίος κατασκευαστής Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του. 

Συνολικά η ασιατική αεροπορική εταιρεία, έχει παραγγείλει 7 A350-900 ULR και άλλα 60 A350-900.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

best of network

σχετικά άρθρα

ΥΠΠΕΘ: Προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος των αιρετών στη διαδικασία επιλογής ΠΔΕ
ΥΠΠΕΘ: Προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος των αιρετών στη διαδικασία επιλογής ΠΔΕ
Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας στην καταγγελία περί αδιαφανούς διαδικασίας - "Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις...
ΥΠΠΕΘ: Προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος των αιρετών στη διαδικασία επιλογής ΠΔΕ