Thumbnail
Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη σε 19 ώρες με το ολοκαίντουργιο A350-900 ULR της Singapore Airlines

Με ενθουσιασμό και λίγο άγχος, 150 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σήμερα σε ένα Airbus, που απογειώθηκε από τη Σιγκαπούρη για μια μαραθώνια πτήση διάρκειας 19 ωρών, με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Μια εκπρόσωπος της Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι η πτήση SQ22 αναχώρησε στις 18.35 (ώρα Ελλάδας) μεταφέροντας 150 επιβάτες και 17μελές πλήρωμα. Το Airbus A350-900 ULR θα πραγματοποιήσει την μακρύτερη εμπορική πτήση, χωρίς ενδιάμεση στάση, έχοντας στο πιλοτήριο δύο κυβερνήτες και δύο συγκυβερνήτες που θα εναλλάσσονται μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα 13 μέλη του πληρώματος, που θα κάνουν τετράωρα διαλείμματα για να ξεκουράζονται.

Για τους επιβάτες, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς θα περάσουν την ώρα τους: θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλουσιοπάροχο μενού, πολλές ταινίες αλλά θα χρειαστούν και αρκετή υπομονή.

"Ανησυχώ λίγο, αναρωτιέμαι τι θα κάνω επί 18 ώρες και 30 λεπτά" μέσα στο αεροπλάνο, παραδέχτηκε πριν την επιβίβαση η 52χρονη Πέγκι Ανγκ, στέλεχος μιας εταιρείας πληροφορικής.

Όσοι δεν προτιμήσουν να διαβάσουν ένα-δυο βιβλία, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών – χρόνος που ισοδυναμεί με επτά εβδομάδες.

Άλλοι επιβάτες, παθιασμένοι με τους αιθέρες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πολύωρη πτήση, όπως ο Ντάνι Ονγκ, 50 ετών, που θα επιστρέψει με το ίδιο αεροπλάνο στη Σιγκαπούρη. "Λατρεύω να πετάω!" είπε χαρακτηριστικά.

Για να βελτιώσει την εμπειρία της πτήσεις και να περιορίσει το στρες που θα υποστούν οι επιβάτες περνώντας σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα στον αέρα, η εταιρεία έχει υψώσει το ταβάνι της καμπίνας και έχει μεγαλώσει τα παράθυρα. Έχει επίσης τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, στόχος του οποίου είναι να περιορίζει το "τζετλαγκ".

"Η έρευνα δείχνει ότι η ενυδάτωση και η διατροφή είναι σημαντικοί παράγοντες" σε τέτοιου είδους ταξίδια, εξήγησε ο ειδικός σε θέματα πτήσεων Ρένου Μπάλερ. "Ανησυχούμε κυρίως για περιπτώσεις εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης" που μπορεί να προκληθεί από την πολύωρη ακινησία των επιβατών και την αφυδάτωση, είπε από την πλευρά της η Γκέιλ Κρος, σύμβουλος στο εθνικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ομαλές, η πτήση μέχρι το αεροδρόμιο Νιούαρκ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 18 ώρες και 45 λεπτά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
Γόνιμος επιστημονικός διάλογος για τη διεθνή αστάθεια, τον ρόλο της ΕΕ και τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
σχολείο
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
Κλειστές σχολικές μονάδες, άδεια θρανία και γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζουν τον χάρτη της εκπαίδευσης
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
ptixio.jpg
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων
Η ΠΕΑΚ ζητά αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και προστασία των σπουδαστών από παραπλανητικές πρακτικές
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων