Ρεκόρ για τον Michael: Ο ισχυρότερος τυφώνας στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια!
Αποτελεί επίσης τον ισχυρότερο καταγεγραμμένο τυφώνα για την πολιτεία της Φλόριντα και τον 3ο πιο ισχυρό τυφώνα που εισέρχεται στην ενδοχώρα των ΗΠΑ από το 1898!

Ο τυφώνας Michael έφτασε στις βορειοδυτικές ακτές της πολιτείας της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου (20:40 ώρα Ελλάδας) με ταχύτητες ανέμου μόλις 3,2 χιλιομέτρων την ώρα χαμηλότερες από τυφώνα Κατηγορίας 5. Κινούμενος πάνω από τη στεριά κατά τη διάρκεια της νύχτας υποβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 1, ενώ τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου υποβαθμίστηκε πλέον σε τροπική καταιγίδα.

Η δορυφορική εικόνα που ακολουθεί είναι η πλέον πρόσφατη αποτύπωση του Michael από το δορυφόρο GOES-16 της NASA.

Ο Michael αποτελεί τον ισχυρότερο τυφώνα που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία 26 χρόνια μετά τον τυφώνα Andrew (24 Αυγούστου 1992), τον ισχυρότερο καταγεγραμμένο τυφώνα για την πολιτεία της Φλόριντα και τον 3ο πιο ισχυρό τυφώνα που εισέρχεται στην ενδοχώρα των ΗΠΑ από το 1898.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πέρα από τις τεράστιες καταστροφές που έχουν σημειωθεί, τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ένας άνδρας σκοτώθηκε στο Γκρίνσμπορο όταν δέντρο διαπέρασε το σπίτι του, ενώ το δεύτερο θύμα είναι ένα παιδί 11 ετών το οποίο έχασε τη ζωή του στην κομητεία Σεμινόλ.

O Michael αναμένεται κατά τη διάρκεια της Πέμπτης να συνεχίσει την πορεία του βορειοανατολικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια πιο ανατολική πορεία και πιθανότατα να προσεγγίσει ως ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό τα Βρετανικά νησιά τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.  

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται ο κώνος με την πιθανότερη τροχιά που θα ακολουθήσει o Michael τις επόμενες 5 ημέρες καθώς και οι περιοχές των ΗΠΑ που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Πηγές: CNN, The Washington Post, NASA, National Hurricane Center via meteo.gr

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί