Thumbnail
Μια έκθεση με ιδιαίτερη βαρύτητα

Ερευνητές από όλο τον κόσμο συναντώνται στη Νότια Κορέα από χθες και για πέντε ημέρες προκειμένου να συζητήσουν εάν είναι εφικτός ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου. «Την εποχή της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή το 2015 δεν ήταν ακόμα σαφείς οι επιπτώσεις μεταξύ της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1,5 και 2 βαθμών Κελσίου», δήλωσε κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου ο Λι Χόε Σουνγκ, πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος.

Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πυκνώνουν. «Οι καύσωνες, οι πυρκαγιές αλλά και οι σφοδρές καταιγίδες των προηγούμενων μηνών σε όλο τον κόσμο υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο αυτές τις προγνώσεις» συμπλήρωσε ο Λι Χόε Σουνγκ.

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι εάν δεν καταβληθούν ουσιαστικές προσπάθειες για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τότε η υπερθέρμανση του πλανήτη, κατά τρεις ακόμα και τέσσερεις βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή, είναι αναπόφευκτη. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε στη Συμφωνία των Παρισίων να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Μια έκθεση με ιδιαίτερη βαρύτητα

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος έλαβε εντολή σε μια ειδική έκθεση να περιγράψει τις συνέπειες για τον πλανήτη από μια αύξηση 1,5 βαθμών Κελσίου και με ποια μέσα θα μπορούσε να σταματήσει.

Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί τώρα στις 8 Οκτωβρίου και έχει μεγάλη σημασία για όλους όσοι λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις.

Την έκθεση συνέγραψαν 91 επιστήμονες ωστόσο άλλοι 250 επιστήμονες συνεργάστηκαν για να αναλύσουν 6.000 δημοσιεύσεις από 24.000 ειδικούς. Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για την επόμενη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που θα γίνει στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σεμινάρια επιμόρφωσης
Εκπαιδευτικοί: Όχι στην «κανονικότητα» των απλήρωτων σεμιναρίων εκτός ωραρίου
«Σεβαστείτε το ωράριο και τον ρόλο μας» - Οι εκπαιδευτικοί λένε «όχι» στις υποχρεωτικές επιμορφώσεις μετά το σχόλασμα
Εκπαιδευτικοί: Όχι στην «κανονικότητα» των απλήρωτων σεμιναρίων εκτός ωραρίου
sxoliki giorti
Αυτή την Παρασκευή και όχι την Δευτέρα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Γιατί στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης η εθνική επέτειος θα γιορταστεί άλλη μέρα
Αυτή την Παρασκευή και όχι την Δευτέρα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Μαρία Καρυστιανού και Πάνος Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι: Άγνωστος επιχείρησε να τον παρασύρει με αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντένις Ρούτσι από τα Τέμπη καταγγέλλει απόπειρα επίθεσης με όχημα και παρακολουθήσεις — «Αν δεν προλάβαινα να κάνω στην...
Πάνος Ρούτσι: Άγνωστος επιχείρησε να τον παρασύρει με αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του