Thumbnail

Οι αρχές έδωσαν σήμερα εντολή για την εκκένωση περιοχών στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου επιταχύνονται οι προετοιμασίες ενόψει της έλευσης του τυφώνα Φλόρενς που ενισχύεται συνεχώς και απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Με ανέμους που φθάνουν τα 195 χλμ. την ώρα, ο τυφώνας θα πλήξει την αμερικανική ήπειρο αυτή την εβδομάδα.

Μετά τη Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα και η Βιρτζίνια κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαββατοκύριακο ώστε να προετοιμαστούν για τις πιθανές συνέπειες από το πέρασμά του.

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας διέταξαν τις πρώτες εκκενώσεις στο νησί Χατέρας και από αύριο, την απομάκρυνση των κατοίκων από άλλες περιοχές της τουριστικής παράκτιας περιοχής 'Αουτερ Μπανκς.

Ο τυφώνας που κινείται με ταχύτητα 20 χλμ την ώρα και έχει βορειοδυτική κατεύθυνση αναμένεται να περάσει την Τρίτη και την Τετάρτη ανάμεσα από τις Μπαχάμες και τις Βερμούδες, πριν κατευθυνθεί προς τις αμερικανικές ακτές, τις οποίες μπορεί να πλήξει την Πέμπτη.

"Προβλέπεται ότι ο Φλόρενς θα ενισχυθεί ακόμη και ότι έως την Πέμπτη θα έχει γίνει ένας "μεγάλος τυφώνας εξαιρετικά επικίνδυνος", ανακοίνωσε το NHC καλώντας τις αμερικανικές νοτιοανατολικές πολιτείες και τις κεντρικές των παράκτιων περιοχών του Ατλαντικού να παρακολουθούν την πορεία του.

Η Πολιτεία της Βιρτζίνια κάλεσε τους πολίτες της να ετοιμαστούν για τον μεγαλύτερο τυφώνα που θα την πλήξει "εδώ και δεκαετίες".

"Αν και είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του τυφώνα Φλόρενς, οι περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για εν δυνάμει σοβαρές συνέπειες για τη Βιρτζίνια, υπό τη μορφή κυμάτων καταιγίδας, καταστροφικών πλημμυρών στην ξηρά, σφοδρών ανέμων και πιθανόν διακοπής της ηλεκτροδότησης σε μεγάλη κλίμακα", προειδοποίησε χθες ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ. Όμως, περισσότερο και από τους σφοδρούς ανέμους, οι τοπικές αρχές φοβούνται τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν κατολισθήσεις. "Να θυμάστε, ποτέ να μην οδηγείτε σε πλημμυρισμένους δρόμους", προειδοποίησε.

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ απηύθυνε παρόμοια προειδοποίηση αφότου κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία του κρίνοντας ότι "ο τυφώνας είναι πάρα πολύ ισχυρός και η πορεία του πάρα πολύ αβέβαιη για να πάρεις τον μικρότερο ρίσκο".

Ο ομόλογός του της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ κάλεσε τους πολίτες να ετοιμαστούν "από τώρα" για ενδεχόμενες συνέπειες από το πέρασμα του Φλόρενς, ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή τα πλοία στη βάση του Χάμπτον Ρόουντς στη Βιρτζίνια να βγουν στη θάλασσα προληπτικά.

Δύο ακόμη τυφώνες ακολουθούν τον Φλόρενς πάνω από τον Ατλαντικό

Ο τυφώνας Χέλεν, του οποίου οι άνεμοι φθάνουν έως τα 165 χλμ. την ώρα, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω έως το βράδυ της Τρίτης, προς τα βορειοδυτικά, πριν χάσει σταδιακά την έντασή του.

Ο 'Aιζακ που θεωρείται "μικρός τυφώνας" από το NHC, με ανέμους να φθάνουν τα 120 χλμ. την ώρα, κατευθύνεται προς τις Μικρές Αντίλλες, μια περιοχή που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τις καταστροφές που υπέστη πέρυσι από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2017, οι τρεις ισχυροί τυφώνες Χάρβεϊ, Ιρμα και Μαρία, προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Καραϊβική και στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
"Βέλη" Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Αλέξη Τσίπρα: Το κόμμα του θα το λένε "Το Λαγούμι" - "Πυρά" και κατά της κυβέρνησης
Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την πολιτική ως πεδίο οικονομικών συναλλαγών και όχι ως δημόσια προσφορά
"Βέλη" Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Αλέξη Τσίπρα: Το κόμμα του θα το λένε "Το Λαγούμι" - "Πυρά" και κατά της κυβέρνησης
Στο Ηράκλειο Κρήτης το Crown Iris, διαδηλωτής κρατάει σημαία της Παλαιστίνης
Στο Ηράκλειο το Crown Iris: Μαζική διαμαρτυρία υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό (pics, vids)
Δυναμική παρουσία αλληλέγγυων στο λιμάνι της Κρήτης - Αλλαγή δρομολογίου του Crown Iris λόγω καιρικών συνθηκών
Στο Ηράκλειο το Crown Iris: Μαζική διαμαρτυρία υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό (pics, vids)
μιχαλες
Τα συλλυπητήρια της ΟΛΜΕ για τον θάνατο του καθηγητή και συνδικαλιστή Χρήστου Μιχαλέ
Ο Χρήστος Μιχαλές υπηρέτησε ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, ενώ...
Τα συλλυπητήρια της ΟΛΜΕ για τον θάνατο του καθηγητή και συνδικαλιστή Χρήστου Μιχαλέ
ipourgeioeksoterikon.jpg
ΑΣΕΠ: Κάτω από 2.900 αιτήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών – Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός 2Γ/2025
ΑΣΕΠ - Υπ. Εξωτερικών: «Χρυσή» ευκαιρία για μόνιμο διορισμό - Χαμηλή συμμετοχή, υψηλές πιθανότητες επιτυχίας στον νέο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2025
ΑΣΕΠ: Κάτω από 2.900 αιτήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών – Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός 2Γ/2025