Thumbnail
Μόνο στο λύκειο οι διευθυντές θα επιλέγουν τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόσουν το μέτρο

Παρελθόν θα αποτελούν από φέτος τα tablets, τα smartwatches και τα κινητά τηλέφωνα από τα γαλλικά σχολεία - μέτρο το οποίο είχε ανακοινωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μακρόν και ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές, καθώς εκτιμά ότι μετατρέπεται σε εξάρτηση, με αποτέλεσμα να τους αποσπά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα καθ‘ όλη την διάρκεια παραμονής τους στους σχολικούς χώρους.

Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στο λύκειο οι διευθυντές θα επιλέγουν τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόσουν το μέτρο.

Σύμφωνα με τους εισηγητές και τους υποστηρικτές της εν λόγω απόφασης, το μέτρο θα βελτιώσει τις μαθησιακές επιδόσεις, δεδομένου ότι δεν θα αποσπάται η προσοχή των μαθητών και θα είναι πιο δραστήριοι την ώρα της διδασκαλίας.

Επιπλέον, η στέρηση των δυνατοτήτων καταγραφής/βιντεοσκόπησης που προσφέρουν οι κάμερες των «έξυπνων» συσκευών θεωρείται πως θα επιφέρουν μείωση σε προβληματικές συμπεριφορές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός.

Πηγή: Euractiv via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Στήριξη σε Τραμπ για συμφωνία με Ιράν – «Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις»
Μητσοτάκης: Τι είπε για Τραμπ, Ιράν και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Μητσοτάκης: Στήριξη σε Τραμπ για συμφωνία με Ιράν – «Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις»