Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Βρετανία μπορεί να απαγορεύσει την πώληση στα παιδιά στην Αγγλία αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.

Τα ονομαζόμενα "ενεργειακά ποτά" έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη και συνδέονται συχνά με την παχυσαρκία, όπως και με μια σειρά άλλων θεμάτων υγείας.

"Επειδή χιλιάδες νέοι καταναλώνουν τακτικά ενεργειακά ποτά, συχνά επειδή πωλούνται φθηνότερα από τα άλλα αναψυκτικά, θα έχουμε διαβουλεύσεις για την απαγόρευση της πώλησης των ενεργειακών ποτών στα παιδιά", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους στη Βρετανία είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτήν των συνομηλίκων τους στην Ευρώπη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαβούλευση αυτή για να ακουστούν οι απόψεις που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα αυτό, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα αφορούν τις ηλικίες στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Η πολιτική αυτή θα ακολουθηθεί μόνον στην Αγγλία, ενώ η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία είναι ελεύθερες να ορίσουν τις δικές τους πολιτικές για το θέμα αυτό.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για τα ποτά που περιέχουν 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περισσότερο ανά λίτρο.

Ορισμένα καταστήματα λιανικής απαγορεύουν ήδη την πώληση ενεργειακών ποτών σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Τον Απρίλιο τέθηκε εξάλλου σε ισχύ ένας ξεχωριστός φόρος ζάχαρης στα αναψυκτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΜ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν
Συναγερμός στο «Αττικόν»: Έξαρση νοροϊού με δεκάδες κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς
Ενδονοσοκομειακή διασπορά σε τουλάχιστον 25 υγειονομικούς και δεκάδες νοσηλευόμενους – Οι εργαζόμενοι ζητούν εξαίρεση της γενικής εφημερίας
Συναγερμός στο «Αττικόν»: Έξαρση νοροϊού με δεκάδες κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς
Η Τεχεράνη χτύπησε αμερικανική βάση ως απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε βάση των ΗΠΑ σε απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
Στον «αέρα» η συμφωνία αποκλιμάκωσης, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί «να τελειώσει τη δουλειά»
Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε βάση των ΗΠΑ σε απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
μαθητές
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον περιορισμό του ολοήμερου σχολείου
Οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως και κόστος, όταν σχεδόν 2 δις ευρώ του ΕΣΠΑ οδηγούνται στην πολεμική οικονομία
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον περιορισμό του ολοήμερου σχολείου