Thumbnail
Επαρχία Κεράλα

Ο απολογισμός των πλημμυρών στο κρατίδιο Κεράλα, στη νότια Ινδία, έφθασε σήμερα τους 445 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές, μετά τον εντοπισμό άλλων 28 σορών.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να διαμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς και 15 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από έναν ιδιαίτερα βίαιο μουσώνα σε αυτή την τροπική περιοχή που είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Η κατάσταση βελτιώθηκε σαφώς την εβδομάδα που πέρασε με την εξασθένιση των βροχών και μόνο ορισμένες περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες. Όμως η μείωση των βροχών αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών που εκτιμώνται σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα, Πιναραγί Βιτζαγιάν, ανακοίνωσε σε ένα τουίτ ότι περισσότερα από 130.000 σπίτια τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες έχουν καθαριστεί, δηλ. το ένα τρίτο των κατοικιών που επλήγησαν συνολικά.

Οι αρχές εργάζονται επίσης για την αποκατάσταση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων εβδομάδων κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 10.000 χλμ. δρόμων στην Κεράλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτροπληξια
Ηλεκτροπληξία μαθητή στο 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης: Ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων
Σοβαρό περιστατικό με 9χρονο – Στο «Αγία Σοφία» για 24ωρη παρακολούθηση - Η αντίδραση των γονέων και οι αιχμές προς τον Δήμο
Ηλεκτροπληξία μαθητή στο 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης: Ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων