Μεγάλη Βρετανία: Αλυσίδα εστιατορίων αρνήθηκε την είσοδο σε Βρετανούς ασιατικής καταγωγής
Εστιατόριο της αγγλικής αλυσίδας Cote Brasserie

Το περιστατικό καταγγέλλει ζευγάρι Βρετανών ασιατικής καταγωγής, όταν το βράδυ της Κυριακής (11/3) πήγαν να δειπνήσουν σε εστιατόριο της αλυσίδας στο Welwyn Garden City (κομητεία Χερτφορτσάιρ). 

Τα τραπέζια δύο ατόμων ήταν σχεδόν όλα άδεια, όμως η μετρ επέμενε πως όφειλαν να κάνουν κράτηση.

Ο Nasar Rahman και η Fatima Rajina δεν πτοήθηκαν και βγήκαν από το μαγαζί για να κάνουν κράτηση... από το τηλέφωνο.

Για να γίνει πειστικός, ο Nasar υιοθέτησε μια κλασική βρετανική προφορά και κατάφερε να κλείσει ένα τραπέζι. Όμως, γύρισε ξαφνικά την προφορά του για να προδώσει την καταγωγή του με την υπάλληλο να του λέει πως πρέπει να φτάσει αμέσως για να θεωρηθεί έγκυρη η κράτηση!

Το ζευγάρι εμφανίστηκε μετά σε εκπομπή του BBC («Victoria Derbyshire Show») για να ξεμπροστιάσει το εστιατόριο γνωστής αγγλικής αλυσίδας (Cote Brasserie). Και ακόμα και εκεί ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας τούς είπε πως το τηλέφωνο που είχαν καλέσει ήταν των κεντρικών της φίρμας και όχι του συγκεκριμένου εστιατορίου! Παρά το γεγονός δηλαδή ότι ήταν απέξω όταν τηλεφώνησαν και έβλεπαν την ίδια γυναίκα που τους είχε διώξει κακήν-κακώς να τους μιλά στο ακουστικό.

Εκπρόσωπος πάντως της εταιρίας απολογήθηκε αργότερα στην εφημερίδα «Metro», λέγοντας πως θα μιλήσει προσωπικά με το ζευγάρι για να λύσουν την «παρεξήγηση»…

best of network

σχετικά άρθρα

Ο Έλληνας που οδήγησε στο εδώλιο τη Mercedes
Ο Έλληνας που οδήγησε στο εδώλιο τη Mercedes
Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε «κατασκευαστικό ελάττωμα», καταλογίζοντας ευθύνες στον γερμανικό κολοσσό Daimler, στην ελληνική θυγατρική, Mercedes...
Ο Έλληνας που οδήγησε στο εδώλιο τη Mercedes