7.000 παπούτσια "για τα Παιδιά μας" - Ένα ζευγάρι για κάθε θύμα πυροβολισμών στις ΗΠΑ
Διαμαρτυρία έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον

7.000 παπούτσια. Τόσα άφησαν ακτιβιστές έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, στη μνήμη αλλά και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα εκείνα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια με πυροβολισμούς σε σχολεία, πανεπιστήμια και όπου αλλού, από το 2012 και την αιματηρή επίθεση σε δημοτικό στο Κονέκτικατ.

Στο "Μνημείο για τα Παιδιά μας" κάθε ζευγάρι παπούτσια αντιστοιχεί σε κάθε παιδί ή νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή έκτοτε, φέρνοντας το Κονγκρέσο "πρόσωπο με πρόσωπο με τον σπαραγμό της βίας των όπλων", σύμφωνα με τα λεγόμενα του ακτιβιστή και ενός εκ των διοργανωτών της δράσης, Oscar Soria. "Όλα αυτά τα παπούτσια καλύπτουν περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μέτρα", ανέφερε ακόμη ο ίδιος.

Τα παπούτσια συγκεντρώθηκαν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων και μερικά δωρήθηκαν από οικογένειες που έχασαν το παιδί τους σε επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Ένας από τους γονείς που συμμετείχαν την Τρίτη στη δράση στην Ουάσινγκτον ήταν και ο Tom Mauser, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε στο αιματηρό επεισόδιο του σχολείου Columbine.

"Θα ταξιδέψω μέχρι την Ουάσινγκτον κυριολεκτικά φορώντας τα παπούτσια του γιου μου Daniel, αυτά που φορούσε την ημέρα που πέθανε στο Columbine", δήλωσε ο Mauser, σύμφωνα με το Avaaz.

Επίσης, παρόντες ήταν και οι Andy και Barbara Parker, η κόρη των οποίων, Alison, πυροβολήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση το 2015, ενώ πραγματοποιούσε ρεπορτάζ.

Τα παπούτσια περισυνελέγησαν από το σημείο και σύμφωνα με τον Soria θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το μακελειό στο Λύκειο της Φλόριντα πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πραγματοποιούν διαδηλώσεις και ακτιβισμούς με στόχο τον περιορισμό της οπλοκατοχής, στηλιτεύοντας τόσο την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ όσο και των ισχυρών λόμπι της οπλοκατοχής και της βιομηχανίας όπλων.

Εικόνα: REUTERS/Eric Thayer*

best of network

σχετικά άρθρα