Thumbnail
Κανένα κόμμα ή συμμαχία δεν δείχνει να μπορεί να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία

Ποσοστό 29,5% στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών λαμβάνει, σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Demopolis, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου. Το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, και ο υποψήφιος πρωθυπουργός του οποίου είναι ο νυν αντιπρόεδρος της Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, σε αυτή την φάση -βάσει των γκαλοπ- είναι η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Ακολουθούν το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23%, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 16% και η Λέγκα με 14%.

Το αριστερό κίνημα «Ελεύθεροι και Ίσοι βρίσκεται στο 6% και το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας στο 4,8%. Κανένα κόμμα ή συμμαχία, πάντως, δεν δείχνει να μπορεί να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή και στην γερουσία της Ρώμης. Κάτι που απαιτεί τουλάχιστο το 40% των ψήφων.

Η κεντροδεξιά, στο σύνολό της, προηγείται με το 36%, ενώ η κεντροαριστερά εξασφαλίζει το 27% της πρόθεσης ψήφου. Σύμφωνα με την ανάλυση των δημοσκόπων, το κίνημα Πέντε Αστέρων είναι ισχυρότερο στον ιταλικό Νότο, η κεντροδεξιά στον Βορρά, και η κεντροαριστερά (η οποία περνά, αναμφίβολα, μια δύσκολη φάση), διατηρεί ένα κάποιο προβάδισμα στις ευρύτερες περιοχές της Φλωρεντίας και της Μπολόνια.

Το 67% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ψήφος του θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις των κομμάτων, το 25% ότι θα βαρύνουν, κυρίως, οι υποψήφιοι της κάθε περιφέρειας, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sintaksi_0.jpg
Αναβολή αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030
Τα τρέχοντα όρια διατηρούνται, καθώς η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος παραμένει σταθερή και οι δημογραφικοί δείκτες δεν απαιτούν άμεσες αλλαγές
Αναβολή αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παρέμβαση της αστυνομίας ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Η θέση δε των εκπαιδευτικών και ακόμα περισσότερο των γονέων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους (Σύλλογος Γονέων), οφείλει να είναι ΔΙΠΛΑ και όχι...
Παρέμβαση της αστυνομίας ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
douleia
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας
Το φαινόμενο του εργασιακού ghosting έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο συχνές εμπειρίες των υποψηφίων στην εποχή της ψηφιακής πρόσληψης.
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας