Αγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δήμαρχο της πολιτείας Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό.
Ο Αρτούρο Γκόμες, δήμαρχος της πόλης Πετατλάν, δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στον θώρακα και το κεφάλι, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Είναι ο δεύτερος δήμαρχος του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης που δολοφονείται στην Πολιτεία Γκερέρο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια. Την ίδια περίοδο έχουν δολοφονηθεί επίσης τέσσερις πρώην δήμαρχοι στην ίδια Πολιτεία. Συνολικά, περίπου 50 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2003.
Πολλοί από αυτούς είχαν δεχθεί απειλές από συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, που απαιτούσαν τη συνεργασία τους και την προστασία τους. Παράλληλα, πολλοί δήμαρχοι έχουν συλληφθεί καθώς κατηγορούνται για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ