Thumbnail
του Αλέξανδρου Πιστοφίδη

Εδώ και τρία χρόνια διεξάγεται στη Γερμανία η δίκη της «Beate Zschäpe», του μοναδικού μέλους της «Νεοναζιστικής Οργάνωσης (NSU) και της ομάδας «Αίμα και Τιμή» ( οι άλλοι δύο αυτοκτόνησαν πριν τη σύλληψή τους) οι οποίοι σε διάστημα επτά ετών (2000-2007) δολοφόνησαν 8 Τούρκους, μία Γερμανίδα αστυνομικό και έναν Ελληνα το Θεόδωρο Βουλγαρίδη ( διαβάστε περισσότερα για το Γολγοθά της οικογένειας Βουλγαρίδη στην: dw.com/)

Επειδή και τα τρία μέλη της οργάνωσης κατάγονται από την πόλη της Ιένης, που βρίσκεται στη Θουριγγία, η κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου της Θουριγγίας η  οποίο αποτελείται από τα κόμματα της «Αριστεράς», των «Σοσιαλδημοκρατών» και των «Πρασίνων»με πρωθυπουργό τον ηγέτη της Αριστεράς Bodo Ramelow, αποφάσισε να τοποθετήσει σε ένα σημείο της πόλης μια αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων και να δημιουργήσει ένα ταμείο βοήθειας για τους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι 8 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία(AFD) καταψήφισαν την πρόταση.

Η έκπληξη για τα γερμανικά ΜΜΕ ήταν οι 34 βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της κας Μέρκελ, που συμφώνησαν για πρώτη φορά με την ακροδεξιά καταψηφίζοντας κι αυτοί την πρόταση, σηματοδοτώντας μ’ αυτόν τον τρόπο μια στροφή ακόμη πιο δεξιότερα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα