Thumbnail
Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ

Ένα ακόμη περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας, αλλά και παρέμβασης σε ιατρικό έργο, έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες άλλα που λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν μία νοσοκόμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γιούτα, στο Σολτ Λέικ Σίτι, η οποία συνελήφθη επειδή έκανε... τη δουλειά της!

Σε ένα ακόμη βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό και έχει λάβει ήδη μεγάλη δημοσιότητα, ένας αστυνομικός ονόματι Jeff Payne στάλθηκε να πάρει αίμα από έναν ασθενή, ο οποίος όμως δεν είχε τις αισθήσεις του, καθώς είχε εμπλακεί σε σύγκρουση. 

Η νοσοκόμα Alex Wubbels αντέδρασε στην κίνηση του αστυνομικού, καθώς βάσει νόμου δεν είχε δικαίωμα να πάρει αίμα από τον ασθενή χωρίς ένταλμα ή συγκατάθεση του ίδιου. 

Τότε ο Payne απείλησε την εργαζόμενη του νοσοκομείου ότι αν δεν τον άφηνε να πάρει αίμα θα τη συλλάμβανε. Μάλιστα, η νοσοκόμα ζήτησε τη συνδρομή υπευθύνου του νοσοκομείου και παρέμεινε στη θέση της. Ο δε υπεύθυνος ακούγεται να λέει στον ασύρματο, απευθυνόμενος στον αστυνομικό, ότι κάνει μεγάλο λάθος που απειλεί τη νοσοκόμα. 

Αμέσως ο  Payne επιτέθηκε κυριολεκτικά στη γυναίκα φορώντας της βίαια χειροπέδες χωρίς καμία αφορμή.

Η Alex Wubbels φώναζε ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό και ότι η πράξη του αστυνομικού συνιστά επίθεση σε βάρος της, ενώ καλούσε σε βοήθεια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου και απαθανατίστηκε από τις κάμερες που φέρουν στο πέτο τους οι αστυνομικοί. Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν από πολλά τοπικά ΜΜΕ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.  Ήδη ο Εισαγγελέας του Σολτ Λέικ Σίτι διέταξε έρευνα για το περιστατικό. 

"Αισθάνομαι απλώς προδομένη, αισθάνομαι θυμωμένη, αισθάνομαι πολλά πράγματα", είπε η Wubbels όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. "Και είμαι ακόμα μπερδεμένη", συμπλήρωσε. 

"Είμαι εργαζόμενη στην υγειονομική περίθαλψη. Η μόνη δουλειά που έχω είναι να κρατώ τους ασθενείς μου ασφαλείς. Το να πάρει κανείς αίμα δεν είναι κάτι απλό", συνέχισε η ίδια Wubbels. "Αλλά το αίμα σου είναι το αίμα σου. Αυτή είναι η ιδιοκτησία σου", κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιο
Χωρίς βιβλία για ενάμιση μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στο Υπουργείο Παιδείας
Οι καθυστερήσεις στα βιβλία “παγώνουν” τη μάθηση στα ΕΠΑΛ
Χωρίς βιβλία για ενάμιση μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στο Υπουργείο Παιδείας
σπυρος
Αντιπρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ο καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης - Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ο Σπύρος Αναστασιάδης στην κορυφή της ανώτατης εκπαίδευσης – Νέα θέση στην ΕΘΑΑΕ
Αντιπρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ο καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης - Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης