Thumbnail
Κίνα

Η Κίνα δεν θα μείνει άπραγη αν οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετήσουν μέτρα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, προειδοποίησε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, μετά την έναρξη έρευνας από την Ουάσινγκτον σε βάρος του Πεκίνου για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας».

«Εάν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν μέτρα που βλάπτουν τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές (...) η Κίνα δεν θα μείνει άπραγη και θα λάβει ασφαλώς όλα τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστεί με σθένος τα δικαιώματά της», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμερικανική έρευνα έχει ως στόχο να διαπιστώσει αν η κινεζική εμπορική πολιτική βλάπτει τις αμερικανικές επιχειρήσεις όσον αφορά την πνευματική ιδιοκτησία και θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων στην Κίνα.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τονίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν τα αντικειμενικά γεγονότα και να ενεργήσουν με σύνεση.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την έρευνα για τη φερόμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους μπορεί να έχει κοστίσει στις ΗΠΑ έως και 600 δισεκατομμύρια δολάρια. .

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua σε σημερινό άρθρο του υποστηρίζει ότι μολονότι οι πρώτοι που θα πληγούν από την επιβολή εμπορικών κυρώσεων θα είναι οι Κινέζοι εξαγωγείς, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και τα αμερικανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να επιλύσει όποια διαφωνία μέσω του διαλόγου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδειας
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Η Υπουργός επεσήμανε ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Η συναυλία θα προσφέρει μια συναρπαστική βραδιά με ποικίλα παραδοσιακά τραγούδια και χορωδιακή μουσική από διαφορετικούς συνθέτες και πολλές εποχές,...
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Lufthansa Group
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Lufthansa με τσουλήθρες μετά από ένδειξη βλάβης
Πανικός σε πτήση που επέστρεψε εκτάκτως στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά την απογείωση – Ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Lufthansa με τσουλήθρες μετά από ένδειξη βλάβης