Σε τροχιά άμεσων διοικητικών ανακατατάξεων εισέρχεται η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), καθώς το μεσημέρι της Κυριακής (25/10) ανακοινώθηκε η κατεπείγουσα σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου για τις 16:30. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως άμεση απόρροια της παραίτησης του Βαγγέλη Λιόλιου από τον προεδρικό θώκο και της απόφασής να αποχωρήσει πλήρως από το άθλημα εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων.
Η επόμενη μέρα και η ανασυγκρότηση της Ομοσπονδίας
Όπως επισημαίνεται, η δήλωση του -πρώην πλέον- προέδρου της ΕΟΚ περί ολοκληρωτικής και μόνιμης αποχής του από την καλαθοσφαίριση, δρομολογεί αυτόματα τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για τη διαδοχή και την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα με κύριο αντικείμενο τη λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων για την ανασυγκρότησή του, αυστηρά εναρμονισμένων με τον αθλητικό Νόμο και το Καταστατικό της ΕΟΚ. Αποκλειστικός στόχος της διοίκησης είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Ομοσπονδίας και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των διοργανώσεών της.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ
Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
«Κατόπιν των πρόσφατων εξελίξεων και μετά τη δημόσια δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας περί παραίτησής του και της οριστικής απόφασής του να μην ασχοληθεί πλέον με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ., ανακοινώνει την έκτακτη σύγκλησή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα και ώρα 16:30, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες αποφάσεις, για την ανασυγκρότησή του σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο και το Καταστατικό του, για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των διοργανώσεών της, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστικό μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου».