Thumbnail
Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψη 105 ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής και οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει συλλάβει 52 από τους 105 σε οκτώ επαρχίες, μεταξύ αυτών και πρώην υπαλλήλους του επιστημονικού ερευνητικού συμβουλίου της Τουρκίας (TUBITAK) και της αρχής τηλεπικοινωνιών.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούσαν το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία σύμφωνα με την Άγκυρα χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκοιυλέν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Εξάλλου χθες Δευτέρα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για 72 μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου του Βοσπόρου, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην σύμβουλος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπάνιο
Το αντικείμενο στο μπάνιο που κρύβει εκατομμύρια μικρόβια και το χρησιμοποιείς κάθε μέρα
Ποιο αντικείμενο του μπάνιου κρύβει εκατομμύρια μικρόβια και πώς να προστατευτείτε
Το αντικείμενο στο μπάνιο που κρύβει εκατομμύρια μικρόβια και το χρησιμοποιείς κάθε μέρα