Thumbnail
Σε επαφές με Τουρκία-Ιράν «και άλλες χώρες» που δεν κατονομάστηκαν, για την παροχή τροφίμων και νερού στο Κατάρ, σε περίπτωση που συνεχιστεί ο αποκλεισμός της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων δυνάμεων του Κόλπου, βρίσκεται η κυβέρνηση του Εμιράτου, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Ντόχα στο πρακτορείο Reuters. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι προμήθειες θα φτάσουν με πτήσεις της Qatar Airways και ότι τα αποθέματα σιτηρών στο Κατάρ επαρκούν για τέσσερις εβδομάδες.

Ο επικεφαλής της Ενωσης Τούρκων Εξαγωγέων, Μεχμέτ Μπουγιούκεξι, δήλωσε στη «Χουριέτ» πως η χώρα του είναι έτοιμη να καλύψεις τις ανάγκες του Κατάρ σε νερό και τρόφιμα. Παράλληλα, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε κατεπειγόντως την αποστολή 5.000 Τούρκων στρατιωτών στη βάση που εξασφάλισε πριν από λίγα χρόνια η Αγκυρα στο Κατάρ και ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Αγκυρα τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Σαρίφ, εγκωμιάζοντας την «ψύχραιμη στάση» των Καταριανών απέναντι στην επίθεση που δέχθηκαν. Μία από τις συνέπειες της κρίσης ήταν ότι έφερε πιο κοντά Αγκυρα και Τεχεράνη, που για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανικής πολιτικής.

Μολονότι ο Ερντογάν και άλλοι ηγέτες καταβάλλουν έντονες διπλωματικές προσπάθειες προς ΗΠΑ, Σ. Αραβία, Ρωσία για την εκτόνωση της κρίσης, τα κράτη του Κόλπου σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά γύρω από το «μουτζούρη» του Κόλπου.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θέσπισε δρακόντειο νόμο που τιμωρεί έως 15 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 136.000 δολαρίων όποιον εγκωμιάζει ή υπερασπίζεται το Κατάρ στα social media, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Ανουάρ Γκαργκάς, απείλησε με περισσότερες κυρώσεις, αν το Κατάρ δεν απελάσει τρομοκράτες της «Αλ Κάιντα» από το Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν, μαζί με το θρησκευτικό ηγέτη των Αιγυπτίων «Αδελφών Μουσουλμάνων», σεΐχη Γιουσέφ αλ Καραντάουι.

Χθες, πάντως, οι λιμενικές αρχές του Αμπού Ντάμπι (ενός από τα ΗΑΕ) χαλάρωσαν τους περιορισμούς στα πετρελαιοφόρα από και προς το Κατάρ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Αυξήσεις-σοκ για τους αναπληρωτές: Πενταπλασιασμός του παραβόλου ΑΣΕΠ με το καλημέρα!
Σάλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας - Αθόρυβη αύξηση του παραβόλου ΑΣΕΠ πλήττει τους αναπληρωτές!
Αυξήσεις-σοκ για τους αναπληρωτές: Πενταπλασιασμός του παραβόλου ΑΣΕΠ με το καλημέρα!
asthenoforo
Σοκ στη Βρετανία: 14 παιδιά υπό κράτηση για τη φωτιά που στέρησε τη ζωή σε 14χρονο
Δεκατέσσερα παιδιά υπό κράτηση για την τραγωδία στο Γκέιτσχεντ - Ανθρωποκτονία από αμέλεια η κατηγορία
Σοκ στη Βρετανία: 14 παιδιά υπό κράτηση για τη φωτιά που στέρησε τη ζωή σε 14χρονο
skilaki
Κορωπί: Κακοποιούνται σκυλιά σε παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο υπό την ανοχή των αρχών
Από την έλλειψη χρημάτων για τα αδέσποτα, στην ασφαλτόστρωση δρόμων δίπλα στο σπίτι του δημάρχου – Όλα στη θέση τους!
Κορωπί: Κακοποιούνται σκυλιά σε παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο υπό την ανοχή των αρχών